Prăjitură Elena

de botcrina in Prajituri, 5 Mar 2012 | 4097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blaturile
  • 9 ouă
  • 9 linguri făină
  • 9 linguri zahăr
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 1 cană zahăr (250 g)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 1 gălbenuş
  • 6 linguri făină
  • coajă rasă de portocală
  • 125 g margarină
  • Siropul
  • 1 cană zahăr caramelizat
  • Decor
  • 1 praf de frişcă
  • 125 ml lapte
  • cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Elena:

Pregătim pe rând trei blaturi, fiecare din câte trei albuşuri bătute spumă, trei linguri zahăr, trei linguri făină şi trei gălbenuşuri amestecate cu praf de copt.


După ce terminăm de copt blaturile, topim o cană cu zahăr până obţinem un sirop dens şi omogen.


Punem două blaturi pe platouri diferite, apoi turnăm repede zahărul caramelizat peste ele, îl întindem egal şi lăsăm la răcit ca să se întărească.


Pentru cremă punem la fiert 400 ml lapte amestecat cu un gălbenuş de ou. După ce începe să fiarbă adăugăm 1 cană de zahăr, plicurile de zahăr vanilat şi amestecăm continuu.


Separat pregătim 100 ml lapte cu 6 linguri făină, le omogenizăm şi le adăugăm în crema care fierbe.


Când s-a răcit crema punem în ea margarina frecată cu coajă de portocală.


Începem să asanblăm prăjitura astfel: punem prima dată un blat cu caramel, peste el cremă, apoi celălalt blat cu caramel şi iar cremă, deasupra vom aranja ultimul blat, peste care vom pune puţină cremă, dacă ne mai rămâne şi frişca bătută.


Pudrăm cu cacao, şi facem forme cu o furculiţă.


Poftă bună!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Elena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

botcrina 1

07.03.2012, 10:03

probabil ca exista si prajitura Irina, daca nu o inmventam

irena 1

21.03.2012, 18:33

Delicios !

botcrina 1

23.03.2012, 17:04

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu fructe de padure si crema de vanilie