Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)

de klausenburger_adica Lacrima in Prajituri, 10 Oct 2009 | 15602 vizualizari

 

Asadar, ieri am incercat prima masca de fantoma. Si am speriat doar raftul cu jucarii de Halloween din Kaufland! Tremurau doar spirtoasele pe alaturi da' nu mi-am dat seama daca de frica sau de prea multele grade continute. Si in toata euforia asta tomnatica mai mult sau mai putin inspaimantatoare ca de ziua vrajitoarelor care se apropie m-am intors acasa sa fac o prajiturica al carei personaj principal sa fie detinatorul luminii de la Apus de Halloween... dovleacul.

Despre vrajitoare ma abtin sa spun ceva. C-or fi bune, ori doar mai putin bune, importanta e puterea lor de a ne face sa credem in binele sau raul suprem, adaptat fiecaruia dintre noi. Poate ca sunt doar acele fete rele care ajung unde vor ele. Si deja fantezia ma poarta spre scris de basme...dragele mele copilarii. Lor le dedic aceasta facatura inspirata de Haloween-ul american si voua care inca mai aveti curajul sa fiti copii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 100 gr ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 200 gr faina
  • 100 gr nuca
  • 4 linguri de dovleac ras
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca
  • aproximativ 200 gr piuree de dovleac copt
  • aproximativ 100 ml lichior crema de whisky
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :):

1. Puneti pe bain-marie ciocolata si untul si amestecati pana se dizolva. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana cand se ingroasa ca un sos mai gros. Luati de pe foc si adaugati-i nuca, esentele, dovleacul ras si amestecati. In final puneti praful de copt, faina si albusul batut spuma si amestecati usor prin rasturnare. Dati la copt pentru 20 minute.


2. Bateti frisca si cand s-a intarit adaugati-i tot piureul de dovleac. Bateti din nou apoi cand vedeti ca se intareste bine, adaugati usor lichiorul pana crema devine pufoasa. Apoi adaugati si esenta de rom si daca va plac, chiar cateva stafide. Intindeti crema pe blatul racit si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.


3. Decorati cu ciocolata rasa, fulgi de ciocolata si taiati in felii,romburi, triunghiuri sau ce alte forme va vor placea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:40

mie imi place oricum

Bunica 1

20.11.2013, 19:21

Cred ca este delicioasa acesta prajitura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene