Prajitura ''Floriilor''

de Teo in Prajituri, 12 Apr 2014 | 7799 vizualizari

 

Pentru toti cei care purtati nume de floare ''La multi ani''!

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 7 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • Blat alb:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri apa rece
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Caramel:
  • 9 linguri de zahar
  • 30 g unt
  • Crema:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de ness
  • 300ml lapte
  • 1 budinca caramel
  • 300g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 6 linguri lapte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Floriilor'':

Blatul colorat: batem separat albusurile de galbenusuri adaugand zaharul in trei reprize, apoi frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam cu celelalte ingrediente.Tapetam tava de aragaz cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. Coacem 35-40 min.


Cat timp se coace blatul preparam compozitia pentru al doilea blat urmand acelasi procedeu; coacem 30 min. Blatul alb trebuie copt intr-o tava de aceeasi dimensiune cu cea in care am copt blatul colorat deoarece se suprapun.


Caramelizam zaharul pentru a obtine caramelul, iar la sfarsit adaugam untul; turnam repede peste blatul colorat si intindem cat putem de repede.


Lasam la racit blaturile si trecem la prepararea cremei: asezam intr-un vas oule, zaharul, laptele si budinca caramel; fierbem pana se ingroasa, amestecam mereu cu telul sa nu se prinda crema, apoi lasam crema sa se raceasca.


Pana se raceste crema, frecam untul cu 7 linguri de zahar pudra si cu nessul, adaugam apoi cate o lingura din crema racita pana incorporam totul. Intindem crema peste blatul cu caramel, asezam blatul alb, iar peste blat glazura de ciocolata. Taiem prajitura chiar maine, de ''Florii'' pana sa soseasca musafirii.


;

 

TIPS-URI

1

Blaturile trebuie sa fie de aceeasi marime;

2

Blatul meu nu are cacao, caci pachetul era de budinca cu cacao,asa ca am folosit o ciocolata cu lapte, care nu a colorat mai de loc

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Floriilor''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

RuxyRux 1

16.04.2014, 23:15

Micutza Luana 1

15.05.2014, 19:55

tre sa fie tare buna

reisnaor_2006 1

04.02.2015, 21:40

ce buna este

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură Alcazar