Prajitura frageda cu mere

de gaby_duceag in Dulciuri, 3 Mar 2015 | 5087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt + 50 gr.
  • 2 oua
  • 450 gr faina alba
  • un plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 1,800 kg mere
  • o lingura miere
  • scortisoara, extract de vanilie, anason, zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Topiti intr-un vas untul, lasati-l sa se racoreasca si adaugati ouale usor batute si laptele.


Puneti faina amestecata cu 3 linguri zahar, praful de copt si sarea intr-un bol.


Incepeti sa adaugati treptat untul cu oua, omogenizand. Cand s-a ingrosat incat sa nu mai puteti amesteca cu lingura, framantati cu mana timp de cateva minute.


Impartiti aluatul in patru parti egale, formati patru bile , acoperiti bolul si dati la rece pentru o ora. Intre timp preparati umplutura.


Spalati bine merele si curatati-le de coaja. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.


Intr-un vas caramelizati 5 linguri zahar. Cand a capatat culoarea chihlimbarului adaugati untul, omogenizati si puneti merele rase.


Lasati totul pe foc timp de 5 minute amestecand.


Opriti focul si adaugati o lingura extract de vanilie, mierea,scortisoara si anason stelat (ultimul e optional)


Scoateti aluatul de la rece.


Infainati blatul de lucru , luati o bila de aluat si o intindeti cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de 20/32 cm.Coaceti foia pe dosul unei tavi, unse cu unt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 8-10 minute. Trebuie sa inceapa sa prinda culoare pe laterale.


Procedati la fel cu restul bilelor de aluat.


Impartiti umplutura de mere in trei parti egale.


Asezati una dintre foi pe un platou, intindeti o treime din umplutura, asezati a doua foaie, intindeti iar o treime din umplutura de mar, asezati a treia foaie, intindeti restul de umplutura, asezati si ultima foaie si pudrati cu zahar pudra.


Lasati prajitura la temperatura camerei pentru cateva ore apoi portionati. Cu cat o lasati mai mult e cu-atat mai buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

05.03.2015, 14:56

Si eu as servi dar asa de harnica incat sa fac foi nu stiu daca as fi

gaby_duceag 1

05.03.2015, 15:16

simona))))))))))

Lau 1

05.03.2015, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea