Prajitura frageda cu mere

de gaby_duceag in Dulciuri, 3 Mar 2015 | 4652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt + 50 gr.
  • 2 oua
  • 450 gr faina alba
  • un plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 1,800 kg mere
  • o lingura miere
  • scortisoara, extract de vanilie, anason, zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Topiti intr-un vas untul, lasati-l sa se racoreasca si adaugati ouale usor batute si laptele.

Puneti faina amestecata cu 3 linguri zahar, praful de copt si sarea intr-un bol.

Incepeti sa adaugati treptat untul cu oua, omogenizand. Cand s-a ingrosat incat sa nu mai puteti amesteca cu lingura, framantati cu mana timp de cateva minute.

Impartiti aluatul in patru parti egale, formati patru bile , acoperiti bolul si dati la rece pentru o ora. Intre timp preparati umplutura.

Spalati bine merele si curatati-le de coaja. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un vas caramelizati 5 linguri zahar. Cand a capatat culoarea chihlimbarului adaugati untul, omogenizati si puneti merele rase.

Lasati totul pe foc timp de 5 minute amestecand.

Opriti focul si adaugati o lingura extract de vanilie, mierea,scortisoara si anason stelat (ultimul e optional)

Scoateti aluatul de la rece.

Infainati blatul de lucru , luati o bila de aluat si o intindeti cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de 20/32 cm.Coaceti foia pe dosul unei tavi, unse cu unt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 8-10 minute. Trebuie sa inceapa sa prinda culoare pe laterale.

Procedati la fel cu restul bilelor de aluat.

Impartiti umplutura de mere in trei parti egale.

Asezati una dintre foi pe un platou, intindeti o treime din umplutura, asezati a doua foaie, intindeti iar o treime din umplutura de mar, asezati a treia foaie, intindeti restul de umplutura, asezati si ultima foaie si pudrati cu zahar pudra.

Lasati prajitura la temperatura camerei pentru cateva ore apoi portionati. Cu cat o lasati mai mult e cu-atat mai buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

05.03.2015, 14:56

Si eu as servi dar asa de harnica incat sa fac foi nu stiu daca as fi

gaby_duceag 1

05.03.2015, 15:16

simona))))))))))

Lau 1

05.03.2015, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!