Prajitura frageda cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 21 Iun 2015 | 3368 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 200 gr. unt sau margarina
  • cca 600 gr. faina alba
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 ou mare, de casa
  • 3 linguri smantana
  • 1 plic praf de copt
Umplutura:
  • 2 borcane de 800 gr. mere conservate pentru prajituri sau 1,5- 2 kg mere
  • 2 linguri seminte de chia
  • zahar dupa gust
  • scortisoara si vanilie dupa gust
In plus:
  • 2 linguri gris
  • zahar pudra pentru decor
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Preparam aluatul pentru foi astfel:


-intr-un castron amestecam untul/margarina (topite) cu zaharul, praful de copt, smantana si oul;


-adaugam faina si framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua si il dam deoparte pana ne ocupam de umplutura;


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Merele intregi se spala si se dau pe razatoarea mare, se scurg de zeama, se pun intr-o cratita la foc mic impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara pana se calesc si scade toata zeama lasata.


Lasam la racorit, apoi adaugam semintele de chia si amestecam.


Ungem tava cu ulei, intindem una dintre foi, o asezam in tava, intepam cu furculita din loc in loc si repartizam umplutura de mere pe toata suprafata prajiturii.


Asezam si cea de-a doua foaie, intepam din nou din loc in loc cu furculita si dam apoi prajitura la cuptor pana se rumeneste frumos.


Scoatem tava din cuptor, pudram prajitura cu zahar farin si o lasam sa se raceasca complet.


Portionam si servim.


Pofta buna!


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

- Andreea - 1

21.06.2015, 18:39

Ce mult imi plac prajiturile cu mar

mihaelar63 1

21.06.2015, 23:19

Si mie-mi plac

-Licurici- 1

22.06.2015, 07:54

Ce-mi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu mere si biscuiti