Prajitura frageda cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 21 Iun 2015 | 2477 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 200 gr. unt sau margarina
  • cca 600 gr. faina alba
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 ou mare, de casa
  • 3 linguri smantana
  • 1 plic praf de copt
Umplutura:
  • 2 borcane de 800 gr. mere conservate pentru prajituri sau 1,5- 2 kg mere
  • 2 linguri seminte de chia
  • zahar dupa gust
  • scortisoara si vanilie dupa gust
In plus:
  • 2 linguri gris
  • zahar pudra pentru decor
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Preparam aluatul pentru foi astfel:


-intr-un castron amestecam untul/margarina (topite) cu zaharul, praful de copt, smantana si oul;


-adaugam faina si framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua si il dam deoparte pana ne ocupam de umplutura;


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Merele intregi se spala si se dau pe razatoarea mare, se scurg de zeama, se pun intr-o cratita la foc mic impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara pana se calesc si scade toata zeama lasata.


Lasam la racorit, apoi adaugam semintele de chia si amestecam.


Ungem tava cu ulei, intindem una dintre foi, o asezam in tava, intepam cu furculita din loc in loc si repartizam umplutura de mere pe toata suprafata prajiturii.


Asezam si cea de-a doua foaie, intepam din nou din loc in loc cu furculita si dam apoi prajitura la cuptor pana se rumeneste frumos.


Scoatem tava din cuptor, pudram prajitura cu zahar farin si o lasam sa se raceasca complet.


Portionam si servim.


Pofta buna!


 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Andreea Caroline 1

21.06.2015, 18:39

Ce mult imi plac prajiturile cu mar

mihaelar63 1

21.06.2015, 23:19

Si mie-mi plac

-Licurici- 1

22.06.2015, 07:54

Ce-mi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere la Dry Cooker