Prajitura Furnicuta

de delia64 in Prajituri, 19 Iun 2013 | 8796 vizualizari

 

Este o prajitura foarte gustoasa si aspectuoasa . Le place foarte mult copiilor mei si o fac mereu .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 grame zahar
  • 150 grame mac
  • 100 grame nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 pachet de biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Furnicuta:

BLATUL


Albusurile se bat spuma cu 150 grame zahar , nuca de cocos , macul ,faina si praful de copt.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia in tava , se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 minute.


Se face testul cu scobitoarea si se lasa la racit.


CREMA


Galbenusurile si 6 linguri zahar se amesteca pe foc pana se ingroasa crema .


Se lasa la racit pe urma se amesteca cu zaharul vanilat si untul .


Se intinde peste blatul de albusuri .


Asezam peste crema un strat de biscuiti si peste biscuiti glazura .


GLAZURA


5 linguri zahar


2 linguri cacao


3 linguri apa fiarta


2 linguri ulei


Se amesteca zaharul cu cacaua , se pune apa fierbinte si uleiul amestecandu-se si se toarna peste biscuiti.


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

se poate face si o budinca de vanilie care sa se amestece cu untul si crema de oua

2

biscuitii folositi se recomanda sa fie mai sfarmiciosi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Furnicuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

delia64 1

23.06.2013, 13:44

daniela-angelica

Lau 1

23.06.2013, 14:00

delia64 1

23.06.2013, 14:34

Laureta daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura intercontinental