Alba ca zapada

de Angelina_Elena in Prajituri, 2 Dec 2012 | 5569 vizualizari

 

By Aligiulia!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 600-700 g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 1 l lapte
  • 6 linguri amidon
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 200 g margarina rama

Decor:

  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam totul pana obtinem o spuma.

Adaugam apoi uleiul, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie si omogenizam.

Dam de-o parte mixerul si incepem sa framantam cu mana adaugand faina treptat pana obtinem un aluat potrivit de tare.

Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute, apoi il impartim in 3 parti egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Se coc pe rand cele 3 foi.

Foile nu trebuie lasate foarte mult, doar pana se rumenesc foarte, foarte putin.

Odata coapte foile, trecem la crema.

Luam de-o parte o cana de lapte, iar restul se pune la fiert.

Intr-un bol punem amidonul si zaharul si turnam incet laptele, amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba, tragem oala de-o parte, adaugam compozitia precedenta, punem oala din nou pe foc si amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Cand crema s-a fiert, luam vasul de pe foc, adaugam zeama de lamaie si margarina.

Amestecam pana cand margarina se topeste.

Asamblare: pe o tava punem prima foaie, crema calduta(nu fierbinte), ce-a de-a doua foaie, crema, ultima foaie.

La final acoperim ultima foaie cu un prosop usor umed, iar peste prosop punem un fund de lemn mai greu.

A doua zi pudram prajitura cu zahar, o taiem si o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (46)

Angelina_Elena 1

03.12.2012, 15:24

Bya, te servesc cu mare drag!

Dana_Retetegg 1

05.12.2012, 00:06

Ce bunaa! Prajitura copilariei

Angelina_Elena 1

05.12.2012, 00:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata