Alba ca zapada

de Angelina_Elena in Prajituri, 2 Dec 2012 | 2506 vizualizari

 

By Aligiulia!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 600-700 g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 1 l lapte
  • 6 linguri amidon
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 200 g margarina rama

Decor:

  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam totul pana obtinem o spuma.


Adaugam apoi uleiul, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie si omogenizam.


Dam de-o parte mixerul si incepem sa framantam cu mana adaugand faina treptat pana obtinem un aluat potrivit de tare.


Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute, apoi il impartim in 3 parti egale.


Fiecare bucata de aluat se intinde pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt si putin ulei.


Se coc pe rand cele 3 foi.


Foile nu trebuie lasate foarte mult, doar pana se rumenesc foarte, foarte putin.


Odata coapte foile, trecem la crema.


Luam de-o parte o cana de lapte, iar restul se pune la fiert.


Intr-un bol punem amidonul si zaharul si turnam incet laptele, amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.


Cand laptele incepe sa fiarba, tragem oala de-o parte, adaugam compozitia precedenta, punem oala din nou pe foc si amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.


Cand crema s-a fiert, luam vasul de pe foc, adaugam zeama de lamaie si margarina.


Amestecam pana cand margarina se topeste.


Asamblare: pe o tava punem prima foaie, crema calduta(nu fierbinte), ce-a de-a doua foaie, crema, ultima foaie.


La final acoperim ultima foaie cu un prosop usor umed, iar peste prosop punem un fund de lemn mai greu.


A doua zi pudram prajitura cu zahar, o taiem si o servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Angelina_Elena 1

03.12.2012, 15:24

Bya, te servesc cu mare drag!

Dana_Retetegg 1

05.12.2012, 00:06

Ce bunaa! Prajitura copilariei

Angelina_Elena 1

05.12.2012, 00:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de lapte