Desert prajitura cu capsuni si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 2 Iun 2022 | 4901 vizualizari

 

Acum, ca e sezonul capsunilor dulci si aromate, pregatim fel si fel de prajituri. Aceasta este una din ele, pufoasa si racoroasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g capsuni
  • 2 oua
  • 180 g zahar
  • un praf de sare
  • 125 ml ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 250 g iaurt grecesc
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 335 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni si iaurt:

Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari sunt.

Intr-un bol se pun ouale, zaharul si praful de sare. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand iaurtul si uleiul. Se mixeaza la viteza mica pentru incorporare. Se pune coaja de lamaie si sucul de lamaie iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza pana se omogenizeaza.

In acest moment se adauga capsunile taiate in cubulete si se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Deasupra se asaza restul de capsuni, aliniate frumos. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute sau pana cand s-a rumenit frumos si trece testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si altfel de fructe de sezon.

2

Se poate servi cu o cupa de inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada bicolora cu frisca si capsuni