Tarta cu mere si bezea

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 15 Ian 2011 | 4722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 60 g zahar
  • 200-250 g faina
  • 65 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • Bezea:
  • 1 ou
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 150 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si bezea:

Aluat:

Oul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se aduga untul/margarina topita si se amesteca bine.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat pana se obtine un aluat nelipicios.Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de min,apoi se scoate si se intinde cu sucitorul.

Se pune foaia in tava rotunda(tapetata cu unt si faina sau hartie de copt) cu peretii detasabili,a mea a avut 24 cm.Se da 5 min in cuptorul preincalzit,apoi se pune umplatura.

Umplutura: Merele se curata de cotor si se taie felii subtiri(eu nu am avut rabdare),se presara cu scortisoara si 50 g zaharsi se pune intr-o cratita cu 50 g unt si se calesc 5 min,apoi se aranjeaza pe tarta.Strugurii i-am facut din aluatul care a ramas,a facut bilute si frunze si le-am pus deasupra merelor.Tava se da 10 mi la cuptor la foc mediu.

Bezeaua:
Albusul se bate cu un praf de sare pana se intareste,apoi se adauga zeama de lamaie si treptat zaharul pana se intareste foarte bine.Dupa 10 min se scoate tava si se spriteaza rozete pe margini.

Se da la cuptor la foc mic pana se rumenesc bezelele si marginile tartei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni