Prajitura Boema

de Tuxedo in Prajituri, 13 Feb 2014 | 29690 vizualizari

 

O prajitura deosebita, ciocolatoasa si de zile mari! Mi-a fost pofta multa vreme, avand in vedere ca aici nu sunt cofetarii ca in Romania, asa ca m-am inspirat de pe la fete (Miha Gabi D si Licuta Marin) si am facut-o. A iesit o nebunie! Eu totusi as fi preferat-o mai insiropata, asa ca, daca va plac prajiturile mai insiropate, puteti sa faceti mai mult sirop!

 

INGREDIENTE

  • tava 20 cm/30 cm
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Glazura ciocolata:
  • 150 gr ciocolata neagra (sau cu lapte)
  • 50 gr unt
  • Crema de ciocolata ganache:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr ciocolata neagra sau cu lapte
  • Pentru ornat:
  • 500 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
  • 3 linguri zahar pudra
  • topping de ciocolata (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Blatul:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana cand spuma devine lucioasa si zaharul este complet dizolvat.


Adaugam pe rand si galbenusurile, apoi uleiul, lingura cu lingura.


Intr-un castron cernem faina cu praful de copt si cacaoa, apoi le omogenizam cu un tel.


Le adaugam si pe acestea treptat in aluat amestecand usor cu o paleta.


Tapetam tava cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preicalzit la 175º aprox. 25 minute pana trece testul scobitorii.


Se scoate blatul din tava si se pune la racit pe un gratar pana se pregatesc siropul si cremele.


Pentru sirop se caramelizeaza zaharul apoi se adauga apa treptat si se mai fierbe cca 2-3 minute. Se da la racit si se adauga apoi esenta de rom. Cand blatul este si el racit complet se isiropeaza cu siropul de zahar ars.


Taiem blatul in patratele si pregatim glazura astfel:


Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-o craticioara impreuna cu untul, la foc mic. Se amesteca continuu pana cand s-au topit apoi se toarna cate putin peste fiecare patratel de prajitura si se lasa apoi sa se intareasca.


Pregatim apoi crema ganache:


Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un castron.


Frisca se incalzeste pe aragaz pana aproape de punctul de fierbere apoi se toarna peste ciocolata din castron si se lasa se se odihneasca 5 minute. Dupa acest timp amestecam bine cu un tel pana cand se omogenizeaza si devine lucioasa. Se tine la frigider pana se raceste complet, mestecand in ea din 5 in 5 minute.


Dupa timpul de racire( aprox. 30 de minute) se ixeaza la viteza mica cu mixerul pana se deschide la culoare si se intareste (nu mixati prea mult ca se poate taia, incercati-o din cand in cand cu degetul, ea trebuie sa aiba o consistenta semimoale dar care se poate sprita usor)


Punem crema intr-un pos si ornam fiecare prajitura.


Deasupra prajiturilor vom pune frisca batuta tare in care am pus zahar pudra dupa gust (eu am folosit 3 linguri).


In momentul servirii se poate adauga topping de ciocolata sau se poate orna cu aschii sau carlionti de ciocolata.


Pofta buna! Este senzationala!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Lina24 1

06.01.2016, 09:03

super

kytz 1

10.08.2017, 14:34

Waw! Super faine și bune!

Geanina87 1

07.02.2018, 15:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida "Acoperis de casa"