Prajitura cu prune si glazura de vanilie

de Valclaudia in Prajituri, 18 Oct 2015 | 998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri apa minerala
  • 1/2 plic parf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3 linguri seminte de canepa decorticate
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • cca 15-20 prune
  • 1 cutie glazura de vanilie
  • stelute galbene din zahar (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si glazura de vanilie:

Separam ouale; preincalzim cuptorul la 185 grade.


Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.


Batem spuma albusurile cu praful de sare.


Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie pana isi dubleaza volumul.


Adaugam rand pe rand cele 5 linguri apa minerala.


Incorporam in galbenusurile frecate cate o lingura de faina si 2-3 de albus batut pana incorporam toata cantitatea.


Turnam compozitia in tava tapetata cu faina, nivelam, presaram semintele de canepa decorticate, pudra de scortisoara si apoi asezam din loc in loc jumatati de pruna.


Dam tava la cuptor pentru 30-35 minute.


Cand prajitura trece testul cu scobitoarea o scoatem din cuptor si o lasam la racorit.


Glazura de vanilie se incalzeste intr-un vas cu apa, apoi se repartizeaza dupa preferinta sau inspiratie ;) peste prajitura.


Deasupra presaram stelute galbene :x din zahar, lasam sa se raceasca prajitura complet si sa se intareasca glazura, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si glazura de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Andreea Caroline 1

19.10.2015, 16:11

Panacris 1

19.10.2015, 21:09

Bya Ralu 1

04.11.2015, 05:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu lichior si frisca