Prajitura Ileana

de MIUTA in Prajituri, 27 Dec 2010 | 60808 vizualizari

 

Reteta o am de pe Gourmandine.E deosebit de buna si foarte,foarte delicioasa!!!!

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 10 albusuri
  • 300g zahar tos
  • 100g faina
  • 300g nuci macinate
  • CREMA
  • 10 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 4 pl.zahar vanilat
  • 300g zahar tos sau pudra
  • 250 g unt sau margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ileana:

Se bat albusurile spuma cu mixerul. Se pune zaharul si mixam pana se topeste. Apoi adaugam nuca si amestecam cu o lingura de lemn. La sfarsit adaugam faina. Din compozitia obtinuta se fac 4 foi pe dosul tavii. Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Compozitia se imparte in 4 parti. Se tine la frigider in timp ce una din foi se coace in cuptor. Se coc cca 10-15 min.la foc potrivit.


Crema:


Se amesteca intr-un castron galbenusurile, zaharul si vanilia. Atentie sa nu faca spuma se amesteca usor cca 4 min. Se adauga laptele si se amesteca din nou. Punem castronul pe baie de aburi(bain-marie) si amestecam incontinuu pana se ingroasa. Dam compozitia la racit. Frecam untul spuma si il adaugam peste crema racita.Se ung toate foile inclusiv a patra foaie peste care vom rade ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ileana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

deyutzky 1

12.12.2012, 19:31

feliciacristea46 1

17.02.2013, 18:35

buuuuuna, o sa fac si eu !

GJ203702390 1

28.05.2013, 10:07

prajituriile cu nuca sunt excelente

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vieneza