Prajitura Ileana

de MIUTA in Prajituri, 27 Dec 2010 | 55350 vizualizari

 

Reteta o am de pe Gourmandine.E deosebit de buna si foarte,foarte delicioasa!!!!

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 10 albusuri
  • 300g zahar tos
  • 100g faina
  • 300g nuci macinate
  • CREMA
  • 10 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 4 pl.zahar vanilat
  • 300g zahar tos sau pudra
  • 250 g unt sau margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ileana:

Se bat albusurile spuma cu mixerul. Se pune zaharul si mixam pana se topeste. Apoi adaugam nuca si amestecam cu o lingura de lemn. La sfarsit adaugam faina. Din compozitia obtinuta se fac 4 foi pe dosul tavii. Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Compozitia se imparte in 4 parti. Se tine la frigider in timp ce una din foi se coace in cuptor. Se coc cca 10-15 min.la foc potrivit.


Crema:


Se amesteca intr-un castron galbenusurile, zaharul si vanilia. Atentie sa nu faca spuma se amesteca usor cca 4 min. Se adauga laptele si se amesteca din nou. Punem castronul pe baie de aburi(bain-marie) si amestecam incontinuu pana se ingroasa. Dam compozitia la racit. Frecam untul spuma si il adaugam peste crema racita.Se ung toate foile inclusiv a patra foaie peste care vom rade ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ileana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

deyutzky 1

12.12.2012, 19:31

feliciacristea46 1

17.02.2013, 18:35

buuuuuna, o sa fac si eu !

GJ203702390 1

28.05.2013, 10:07

prajituriile cu nuca sunt excelente

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere caramelizate