Prajitura in dungi

de deliciousflavours in Prajituri, 28 Mai 2012 | 50651 vizualizari

 

Prima data cand am vazut aceasta prajitura am fost atrasa de aspect, nu-i asa ca este de efect? :) Foile sunt delicioase, cu crema de gris nu ma prea impac eu :P, astfel ca data viitoare probabil voi incerca sa reinventez prajitura cu o crema de vanilie ;)
Va doresc o saptamana frumoasa, pupici!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foaie cu mac:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri mac macinat
  • Ingrediente foaie cu nuca:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • Ingrediente foaie cu cacao:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri rase cacao
  • Ingrediente crema:
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 175 gr unt/margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

Pentru toate cele 3 foi procedam la fel si anume: galbenusul il mixam cu zaharul, adaugam smantana, apoi treptat si faina amestecata cu praful de copt si macul macinat/nuca macinata/cacaoa. Separat batem spuma albusul cu un strop de sare si incorporam incet in cealalta compozitie. Turnam intr-o tava (23/33cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25 minute.


Cat timp foile se racesc vom pregati crema. Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Cand s-a ingrosat, dupa aprox 5-7 minute, luam de pe foc, acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca complet. Untul/margarina il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam treptat grisul racit si continuam sa mixam.


Impartim crema in 3 parti egale, intindem pe fiecare foaie, incepem cu foaia cu mac, apoi cea cu cacao si in final acoperim cu foaia cu nuca. Deasupra eu am turnat glazura Duo de la Dr.Oetker, dar puteti sa puneti orice fel de glazura.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

deliciousflavours 1

18.06.2012, 16:20

Multumesc frumos Alinutza!

Lina24 1

06.01.2016, 09:08

foarte buna

geni_nita 1

20.10.2016, 15:54

please, help! Ce fel de smantana ai folosit? :S

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca