Prajitura in dungi

de deliciousflavours in Prajituri, 28 Mai 2012 | 70982 vizualizari

 

Prima data cand am vazut aceasta prajitura am fost atrasa de aspect, nu-i asa ca este de efect? :) Foile sunt delicioase, cu crema de gris nu ma prea impac eu :P, astfel ca data viitoare probabil voi incerca sa reinventez prajitura cu o crema de vanilie ;)
Va doresc o saptamana frumoasa, pupici!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foaie cu mac:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri mac macinat
  • Ingrediente foaie cu nuca:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • Ingrediente foaie cu cacao:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri rase cacao
  • Ingrediente crema:
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 175 gr unt/margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

Pentru toate cele 3 foi procedam la fel si anume: galbenusul il mixam cu zaharul, adaugam smantana, apoi treptat si faina amestecata cu praful de copt si macul macinat/nuca macinata/cacaoa. Separat batem spuma albusul cu un strop de sare si incorporam incet in cealalta compozitie. Turnam intr-o tava (23/33cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25 minute.

Cat timp foile se racesc vom pregati crema. Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Cand s-a ingrosat, dupa aprox 5-7 minute, luam de pe foc, acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca complet. Untul/margarina il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam treptat grisul racit si continuam sa mixam.

Impartim crema in 3 parti egale, intindem pe fiecare foaie, incepem cu foaia cu mac, apoi cea cu cacao si in final acoperim cu foaia cu nuca. Deasupra eu am turnat glazura Duo de la Dr.Oetker, dar puteti sa puneti orice fel de glazura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (44)

deliciousflavours 1

18.06.2012, 16:20

Multumesc frumos Alinutza!

Lina24 1

06.01.2016, 09:08

foarte buna

geni_nita 1

20.10.2016, 15:54

please, help! Ce fel de smantana ai folosit? :S

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Aroma di Cuba"