Crostata (tarta) cu mere si panna cotta

de adasev12 in Prajituri, 18 Noi 2011 | 2896 vizualizari

 

reteta de crostata este din bucataria italiana umplutura este ideea mea....pt ceea ce aveam in casa la momentul respectiv.

 

INGREDIENTE

  • 300  g faina
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • 200 g stafide
  • 4-5 mere golden+ 4 lg zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • o esenta de rom
  • un plic de panna cotta + 300 ml lapte
  • 1 lingura de nuttella
  • un plic de gelatina pudra pt tarte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata (tarta) cu mere si panna cotta:

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un vas larg. In mijloc se face o gaura si se adauga ouale batute cu zahar si untul la temperatura camerei si uleiul. Se amesteca bine. Se face aluatul o bila rotunda, se pune in folie si se da la rece pt o ora


Se incalzeste cuptorul la 180 grade.


Se scoate aluatul de la rece si se intinde cu ajutorul unei folii, in foaie rotunda putin peste dimensiunea tavii. Eu am folosit tava de 30 cm diametru. Se mai poate intinde si direct in tava unsa si infainata, asa e mai simplu, dar nu o sa aiba suprafata f neteda, fiind intinsa cu mana...daca o intindeti pe masa, trebuie folosita o folie alimentara deasupra si dedesuptul aluatului, altfel se rupe fiind foarte moale si sfaramicios. Se pune foaia cu grija in tava unsa si infainata si se coace cam jumatate de ora.


In timp ce se coace aluatul se pregatesc crema si merele. Praful de panna cotta se amesteca cu laptele si se pune la fiert la foc moale, ca o budinca. Se fierbe cam 2-3 minute si se da la rece.


Merele se curata si se dau pe razatoare. Se scurg de surpulsul de suc, se adauga 4 linguri de zahar si stafidele scurse si se pun la foc mic pana se leaga putin compozitia. Se ia de pe foc, se adauga si o esenta de rom si se lasa la racit.


Cand tarta este coapta se scoate si se lasa la racit in tava ( se poate si scoate pe un platou, cum doriti) Dupa racirea completa se pune crema de panna cotta in care se adauga si o lingura de nuttella ( nu e obligatoriu, dar eu is cu ciocolata, asa ca....adaptez mereu....). Deasupra se toarna amestecul de mar, se niveleaza bine si se acopera totul cu gelatina preparata la foc mic astfel: se amesteca praful cu 250 ml apa si 2-3 linguri de zahar. Se pune la foc si se aduce la fierbere 2 minute, apoi se ia de pe foc si se amesteca timp de 1 minut sa se astampere putin fiebinteala si se toarna peste tarta. Se niveleaza putin cu un cutit umezit. Se da la rece macar jumatate de ora apoi se poate servi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata (tarta) cu mere si panna cotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Cris2711 1

19.11.2011, 00:34

adasev12 1

19.11.2011, 10:01

mena, cu mare placere
mirela, si pt tine

adasev12 1

19.11.2011, 10:02

miuta, gasim si pt tine
cris....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Mere (Tarta Tatin) (Reteta Video)