Prajitura in trei culori

de raluka93 in Prajituri, 13 Mai 2013 | 4465 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 600 g rahat(300g rosu, 300g verde),
  • 2 lamai potrivite,
  • 150 g margarina Rama

Pentru glazura:

  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingura apa,
  • 75-80g ciocolata amaruie,
  • 25 g margarina Rama
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei culori:

Preparare:Faci doua checuri,unul alb din 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina,1/2 praf de copt si unul maro din restul ingredientelor.Le coci in cuptorul incins, la foc potrivit.


Crema:Curati lamaile de coaja, le tai felii, le pui in doua vase separate si alegi samburii.Dai rahatul prin masina de tocat cu cate o lamaie, fiecare culoare separat.


Adaugi la crema obtinuta zeama ramasa, apoi margarina impartita in doua si mixezi pana se omogenizeaza bine.Checurile racite le tai felii.


Tapetezi doua tavi de chec cu folie de plastic,astfel incat sa depaseasca marginile pentru a putea fi acoperita la sfarsit prajitura.Incepi sa reconstitui fiecare chec,ungand feliile cu crema in felul urmator:o felie alba cu crema rosie,o felie maro cu crema verde etc.Cand lipesti feliile una de alta ai grija sa apesi pentru a adera bine.Dupa ce umpli tava, acoperi strans cu folia si dai la rece.A doua zi glazurezi prajiturile, le acoperi din nou cu folia, le pui in pungi si le dai la frigider.


Glazura:o lingura cacao, o lingura apa si ciocolata.Le pui la foc mic pana se omogenizeaza amestecand mereu.Adaugi margarina si torni glazura pe prajitura(deasupra si lateral), intinzand-o cu un cutit lat.


Prajitira o tai oblic, incepand dintr-un colt al ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

RuxyRux 1

13.05.2013, 21:15

Ah scuze Raluka...acum am vazut ca e colorantul din rahatul colorat nu suport ideea de colorant chimic din comert( chipurile alimentar) :

RuxyRux 1

13.05.2013, 21:17

Cred ca e delicioasa prajiturica ta!

raluka93 1

15.05.2013, 14:13

da Ruxy este foarte delicioasa:*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

ieri la 09:04

Supa crema de brocoli

ieri la 08:49

Clatite cu branza si bezea

de Rocsi 9

pe 03.12 la 17:53

Batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

de RODIMUR 7

pe 03.12 la 05:50

RETETA RECOMANDATA
Briose cu palarioara de crema ricotta