Prajitura Ingerilor - Angels Cake

de MyFancyCake in Prajituri, 3 Ian 2012 | 12601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri (oua marimea M), 
  • 175 gr zahar pudra,
  • 150 gr faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita esenta migdale,
  • 1/2 lingurita esenta vanilie,
  • un praf de sare,
  • 200 gr zahar fin
  • Pentru toppingul de fructe de padure avem nevoie de
  • 200 gr fructe de padure,
  • 150 gr zahar,
  • 2 portocale,
  • 2 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ingerilor - Angels Cake:

Se cerna faina si se amesteca cu zaharul pudra cernut si el.



Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga praful de copt, esenta de vanilie si esenta de migdale. Cand compozitia se intareste di nou, adaugam zaharul fin, cate 2 lingurite o data.



Peste albusurile batute spuma se adauga 1/3 din faiana amestecata cu zaharul pudra. Se incorporeaza usor prin "rasturnare "cu ajutorul unei spatule. Se repeta operatia de 2 ori cu restul de faina.



Aluatul se toarna intr-o forma neunsa si se coace la 170 grade Celsius timp de 40 de minute.



Se verifica daca este copt cu testul scobitorii.



Cand este gata scoatem prajitura din cuptor, intoarcem forma cu fundul in sus si o lasam la racit pe un gratar.

Dupa ce s-a racit complet, se desfac marginile cu

ajutorul unui cutit apoi se rastoarna pe un platou. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu topping de fructe de padure.

Pentru topping amestecam fructele de padure cu zaharul si le punem pe foc.



Amestecam sucul de la 2 portocale cu amidonul si il turnam peste fructele de padure.



Fierbem sosul pana se ingroasa usor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ingerilor - Angels Cake" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mena29 1

09.01.2012, 15:07

Foarte frumoasa!

Ana_Maria269 1

10.01.2012, 18:12

Wow! Arata uimitor si cu singuranta isi merita numele. Felicitari!

Dya Daniela Andrei 1

08.05.2013, 16:04

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie