Prajitura Ingerilor - Angels Cake

de MyFancyCake in Prajituri, 3 Ian 2012 | 12168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri (oua marimea M), 
  • 175 gr zahar pudra,
  • 150 gr faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita esenta migdale,
  • 1/2 lingurita esenta vanilie,
  • un praf de sare,
  • 200 gr zahar fin
  • Pentru toppingul de fructe de padure avem nevoie de
  • 200 gr fructe de padure,
  • 150 gr zahar,
  • 2 portocale,
  • 2 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ingerilor - Angels Cake:

Se cerna faina si se amesteca cu zaharul pudra cernut si el.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga praful de copt, esenta de vanilie si esenta de migdale. Cand compozitia se intareste di nou, adaugam zaharul fin, cate 2 lingurite o data.

Peste albusurile batute spuma se adauga 1/3 din faiana amestecata cu zaharul pudra. Se incorporeaza usor prin "rasturnare "cu ajutorul unei spatule. Se repeta operatia de 2 ori cu restul de faina.

Aluatul se toarna intr-o forma neunsa si se coace la 170 grade Celsius timp de 40 de minute.

Se verifica daca este copt cu testul scobitorii.

Cand este gata scoatem prajitura din cuptor, intoarcem forma cu fundul in sus si o lasam la racit pe un gratar.
Dupa ce s-a racit complet, se desfac marginile cu
ajutorul unui cutit  apoi se rastoarna pe un platou. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu topping de fructe de padure.
Pentru topping amestecam fructele de padure cu zaharul si le punem pe foc.

Amestecam sucul de la 2 portocale cu amidonul si il turnam peste fructele de padure.

Fierbem sosul pana se ingroasa usor.

 

COMENTARII (28)

mena29

mena29 1

09.01.2012, 15:07

Foarte frumoasa!

Ana_Maria269

Ana_Maria269 1

10.01.2012, 18:12

Wow! Arata uimitor si cu singuranta isi merita numele. Felicitari!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

08.05.2013, 16:04

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!