Prajitura insiropata cu mere si nuci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de madi_marin in Slow Cooker, 8 Sep 2015 | 3196 vizualizari

 

Ultima reţetă, însă nu cea din urmă :), este una de desert. E chestie recunoscută că merele nu le mănânc decât foaaaarte rar ca atare, însă îmi plac mult în torturi, prăjituri sau compoturi. Slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital ne-a copt un blat delicios cu mere, scorţişoară, vanilie şi nucă măcinată, blat pe care l-am tăiat în trei, l-am însiropat cu un delicios suc de mere pe care l-am achiziţionat în vara asta de la proprietarii vilei de la Bran unde am petrecut câteva zile. Simplu şi delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 mere curăţate de coajă şi rase mare
  • 2 ouă
  • 180 g zahăr
  • 150 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g nucă măcinată fin
  • 225 g făină
  • 1 linguriţă de scorţişoară praf
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 400 ml suc de mere
  • 200 ml frişcă lichidă
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu mere si nuci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine  o cremă.

Se pun gălbenuşurile, esenţele, scorţişoara, nuca măcinată, merele rase şi albuşurile bătute spumă.

Se omogenizează compoziţia cu o spatulă.

Se unge vasul aparatul Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l cu ulei, se tapetează cu hârtie de copt, apoi se pune compoziţia.

Seteaza aparatul Crock-Pot pe  modul high pentru 2 ore şi 30 de minute.

Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului se dă capacul deoparte.

Când e gata se pune la răcit.

Se taie în 3, se însiropează cu sucul de mere, se aranjează pe un platou şi se umplu foile cu frişca bătută, punând inclusiv deasupra.

Se dă la rece pentru 1 oră înainte de servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu mere si nuci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu smantana si usturoi la slow cooker Crock-Pot 4,7 L