Prajitura inteligenta

de madi_marin in Prajituri, 6 Oct 2010 | 23379 vizualizari

 

Sursa ,,gourmandine,,.....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 250 g margarina la pachet
  • 300 g zahar
  • 225 g faina
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 linguri cu apa
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine pana se obtine o spuma, apoi se adauga esenta de vanilie si apa.

Albusurile se bat si ele spuma tare cu un praf de sare.

Margarina se topeste pana devine lichida.

Compozitia de galbenusuri se amesteca cu margarina lichida calduta, faina cernuta, laptele caldut si la urma cu un tel se incorporeaza usor spuma de albusuri.

Se toarna compozitia in tava 25/35 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace la foc micut o ora ....sau pana se coloreaza frumos portiunea de deasupra.

Se taie a doua zi cand ,inainte de servire ,se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

kamy 1

11.10.2010, 16:40

ARE CREMA ...NORMAL SA FIE MOALE CALDA

daniela11 1

11.10.2010, 17:00

MS SI SCUZE DACA TE-AM STRESAT, ASA INTRU EU IN PANIK SCUZE

kamy 1

11.10.2010, 17:06

nu m-ai stresat deloc...am scris cu lit mari deoarece am crezut ca nu vezi ca ti-am raspunssper sa iasa praji

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze rosii