Prajitura inteligenta

de madi_marin in Prajituri, 6 Oct 2010 | 22990 vizualizari

 

Sursa ,,gourmandine,,.....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 250 g margarina la pachet
  • 300 g zahar
  • 225 g faina
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 linguri cu apa
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine pana se obtine o spuma, apoi se adauga esenta de vanilie si apa.

Albusurile se bat si ele spuma tare cu un praf de sare.

Margarina se topeste pana devine lichida.

Compozitia de galbenusuri se amesteca cu margarina lichida calduta, faina cernuta, laptele caldut si la urma cu un tel se incorporeaza usor spuma de albusuri.

Se toarna compozitia in tava 25/35 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace la foc micut o ora ....sau pana se coloreaza frumos portiunea de deasupra.

Se taie a doua zi cand ,inainte de servire ,se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

kamy 1

11.10.2010, 16:40

ARE CREMA ...NORMAL SA FIE MOALE CALDA

daniela11 1

11.10.2010, 17:00

MS SI SCUZE DACA TE-AM STRESAT, ASA INTRU EU IN PANIK SCUZE

kamy 1

11.10.2010, 17:06

nu m-ai stresat deloc...am scris cu lit mari deoarece am crezut ca nu vezi ca ti-am raspunssper sa iasa praji

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca