Prajitura inteligenta

de MIUTA in Prajituri, 27 Iul 2011 | 10566 vizualizari

 

De foarte mult timp imi doresc sa fac aceasta prajitura.Astazi am gasit-o la Motan La Oale pe pagina lui si mi-am spus sa o fac si eu.E foarte buna si foarte usor de facut.Nu m-am putut abtine sa o mananc deabia maine dupa 4 ore am si atacat-o.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 l lapte
  • 5 pl.zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • un varf de cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Se topeste margarina in microunde si se da la racit.

Ouale se separa.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.

Se incorporeaza usor margarina topita la fel ca la maioneza putin cate putin si esenta de vanilie.

Se adauga faina,apoi laptele putin cate putin si mixam usor pana se pune tot laptele.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Se amesteca albusurile cu compozitia de la galbenusuri amestecand usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la foc mic.

Nu se deschide cuptorul 40 minute.

Se coace in 50 minute.

Se lasa la racit in cuptor apoi se da la frigider cateva ore(cat rezistati).

Deasupra se pune pentru cine doreste zahar pudra cu aroma de vanilie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

DIANA B 1

12.10.2011, 11:12

Ffffffffffffffffffffffffffff buna si dac-o mai pastrezi si la frigider , mmmmmmmmmm

Criss 1

12.10.2011, 11:30

Foarte rapida si foarte buna.

Ionutza 1

12.11.2011, 10:02

Buna dimineatza as dori sa intreb daca cantitatile pt aceasta compozitie ajung pt tava de cuptor multumesc anticipat arata foarte bine si vreau sa o incerc azi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Banana bread (Chec cu banane)