Prajitura inteligenta

de Rocsi in Prajituri, 8 Oct 2011 | 4891 vizualizari

 

E clasica prajitura desteapta ,dar am scris inteligenta ca sa fie mai altfel denumirea;)O prajitura ce merita facuta macar o data,zic eu,pentru consistenta si felul ei de a se alege singura(pai nu degeaba e intelidenta)!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar
  • 200 gr margarina la pachet(sau unt)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta mica de vanilie
  • 10 linguri cu varf cu faina
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Fierbem laptele si il lasam sa se raceasca.


Margarina impreuna cu zaharul si 5 linguri din laptele racit se pun pe foc,intr-o cratita, pana se topeste zaharul.


Dupa ce acesta s-a topit ,dam acest amestec la loc racoros.


Cand acest amestec de margarina s-a racit adaugam galbenusurile ,unul cate unul .


Punem si restul de lapte si amestecam bine toate ingredientele.


Se adauga zaharul vanilat,esenta,praful de sare ,coaja de lamaie rasa si faina in ploaie ,pe care o incorporam cu telul.


Mixam albusurile spuma si le incorporam in compozitia de mai sus,usor,cu o lingura.Omogenizam.


Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina.


Turnam in ea acest amestec si dam in cuptorul incins circa 45 de minute,pana prinde o culoare aurie.


Cand e gata scoatem prajitura la racorit ,apoi o taiem,o pudram cu zahar si servim!!!


Sa aveti pofta!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Rocsi 1

10.10.2011, 19:06

kamy,vladimir,alinutza,antici multumesc

tanane 1

12.10.2011, 11:59

FFF buna prajitura.Dar...nu uita sa pui si albusurile batute spuma in compozitie.Am incercat-o...este f.buna.

Rocsi 1

12.10.2011, 18:04

multumesc mult tanane ..uite ca am uitat sa scriu de albusuri..iertati-mi greseala

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei straturi sau "desteapta"