Prăjitură Kati

de madi_marin in Prajituri, 4 Ian 2014 | 13073 vizualizari

 

Având chef de prăjiturit aşaa…la început de an, am cautat prin colecţia mea de reviste culinare ( care …vă asigur….sunt într-un număr foarte mare, însă întotdeauna mai e loc şi pentru altele….:)))) şi m-am oprit la o reţetă din ,,Bucataria pentru toti ,, din 2010. E o prăjitură cu foi, nu exagerat de dulce şi spornică. Merge foarte bine pe platourile acelea cu prăjituri diverse pentru ocazii speciale. De încercat!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi :
  • 500 g făină
  • 120 g zahăr pudră
  • 175 g unt/margarină
  • 3 gălbenuşuri
  • cca. 5 linguri cu smântână (Albalact)
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Crema :
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri gem de caise/piersici
  • 1 plic zahăr pudră vanilat
  • 100 g unt/margarină
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Glazura :
  • 3 albuşuri
  • 3 linguri cu vârf cu zahăr
  • ciocolată rasă
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Kati:

Se prepară compoziţia pentru foi : se cern făina cu praful de copt într-un vas încăpător, apoi se adaugă untul/margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, zahărul, esenţele şi smântâna (cantitatea e apoximativă, trebuie să obţinem un aluat consistent, care nu se lipeşte de mâini). Se cântăreşte, apoi se împarte în trei.


Se coc foile pe fundul tăvii 25/35 cm uns cu unt/margarină cam 10-12 minute. Se dau la răcit.


O foaie o folosim pentru umplutură. Se rupe în bucăţi, apoi deasupra se stropeşte cu lapte, apoi se adaugă esenţa de rom, untul moale (nu lichid!), zahăr, gem şi cacao. Se amestecă mai uşor, astfel încât să rămână şi bucăţele mai mari, că se vede frumos la tăiat.


Montare (în aceeaşi tavă pe care am copt foile) : foaie, toată umplutura bine nivelată, foaia a doua ,glazura ( la baie marină se bat albuşurile spumă tare cu zahărul) şi deasupra se presară ciocolată rasă.


Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la rece până a doua zi când se porţionează.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kati" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Geanina87 1

05.01.2014, 09:49

yamiiii

ryta 1

05.01.2014, 11:11

diaconta 1

05.01.2014, 20:16

ai facut sa arate minunat prajitura asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Snickers - 2