Prăjitură Kati

de madi_marin in Prajituri, 4 Ian 2014 | 16947 vizualizari

 

Având chef de prăjiturit aşaa…la început de an, am cautat prin colecţia mea de reviste culinare ( care …vă asigur….sunt într-un număr foarte mare, însă întotdeauna mai e loc şi pentru altele….:)))) şi m-am oprit la o reţetă din ,,Bucataria pentru toti ,, din 2010. E o prăjitură cu foi, nu exagerat de dulce şi spornică. Merge foarte bine pe platourile acelea cu prăjituri diverse pentru ocazii speciale. De încercat!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi :
  • 500 g făină
  • 120 g zahăr pudră
  • 175 g unt/margarină
  • 3 gălbenuşuri
  • cca. 5 linguri cu smântână (Albalact)
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Crema :
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri gem de caise/piersici
  • 1 plic zahăr pudră vanilat
  • 100 g unt/margarină
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Glazura :
  • 3 albuşuri
  • 3 linguri cu vârf cu zahăr
  • ciocolată rasă
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Kati:

Se prepară compoziţia pentru foi : se cern făina cu praful de copt într-un vas încăpător, apoi se adaugă untul/margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, zahărul, esenţele şi smântâna (cantitatea e apoximativă, trebuie să obţinem un aluat consistent, care nu se lipeşte de mâini). Se cântăreşte, apoi se împarte în trei.


Se coc foile pe fundul tăvii 25/35 cm uns cu unt/margarină cam 10-12 minute. Se dau la răcit.


O foaie o folosim pentru umplutură. Se rupe în bucăţi, apoi deasupra se stropeşte cu lapte, apoi se adaugă esenţa de rom, untul moale (nu lichid!), zahăr, gem şi cacao. Se amestecă mai uşor, astfel încât să rămână şi bucăţele mai mari, că se vede frumos la tăiat.


Montare (în aceeaşi tavă pe care am copt foile) : foaie, toată umplutura bine nivelată, foaia a doua ,glazura ( la baie marină se bat albuşurile spumă tare cu zahărul) şi deasupra se presară ciocolată rasă.


Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la rece până a doua zi când se porţionează.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kati" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ryta 1

05.01.2014, 11:11

diaconta 1

05.01.2014, 20:16

ai facut sa arate minunat prajitura asta

dantes 1

15.11.2018, 11:57

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro