Prajitura cu foi "Lica"

de lilik in Prajituri, 22 Aug 2012 | 10377 vizualizari

 

ei bine aceasta prajitura o facea mama mea cand eram mica..este simpla si delicioasa(doar e din caietul cu retete al mamei)...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi "Lica" ( 5 foi de 20X30 cm)
  • 400 gr zahar
  • 200 gr miez de nuca
  • 200 gr biscuiti populari
  • 1 pachet(250 gr) margarina
  • 1 ou
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi "Lica":

Se macina miezul de nuca si biscuitii,apoi se pune zaharul la caramelizat.


Cand s-a topit se pune margarina si se amesteca bine pana se topeste,apoi se adauga biscuitii si nuca macinate.


Dupa ce se amesteca ingredienele se da deoparte si se adauga oul si se freaca repede,apoi se pune esenta de rom.


Pe un taler de lemn se pune o foaie de napolitana si se unge cu crema,se acopera cu alta foaie,apoi se pune crema si tot asa pana se termina cu o foaie de napolitana.


Cand este gata se acopera prajitura cu o foaie de hartie de copt si se pune deasupra alt taler si o greutate ca sa se lipeasca foile,apoi se lasa la racit peste noapte.


Cand s-a racit se poate servi simpla sau se poate face o glazura de ciocolata.


 

TIPS-URI

1

daca foile sunt mai mari decat o foaie format A4 mariti cantitatea de crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi "Lica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

lilik 1

23.08.2012, 22:18

Motanel,Lau va multumesc

gaby_duceag 1

23.08.2012, 22:19

mi-o amintesc

lilik 1

23.08.2012, 22:25

Gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu griliaj