Desert chec economic cu mere

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 28 Sep 2018 | 4112 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Deyu

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic) + 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • esenta de vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 350 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec economic cu mere:

Doua mere se curata de coaja si cotor, se spala si se taie cubulete.

Celelalte doua mere se curata de cotor, se spala si se taie felii.

Peste fiecare categorie de mere se presara cate un plic de zahar vanilinat, cate o lingura de zahar si cate un varf de lingurita de scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se pun oul, zaharul, un praf de sare, uleiul, otetul si esenta de vanilie. Se mixeaza, apoi se adauga laptele caldut, faina (treptat) si praful de copt si se omogenizeaza.* Se incorporeaza jumatate de lingurita de scortisoara si merele taiate cubulete. Se toarna compozitia intr-o tava pentru cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Deasupra compozitiei se asaza merele taiate felii pe doua randuri. Se introduce tava la cuptor pana cand checul este gata si trece de testul scobitorii.

 

*Initial am pus 300 g faina si am mai adaugat inca 50 g dupa ce am incorporat merele pentru ca acestea isi lasasera zeama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec economic cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amandine