Prajitura cu rubarba si capsuni

de mirela0911 in Prajituri, 4 Iun 2011 | 3706 vizualizari

 

Tot am vazut la fete praji/placinta cu rubarba si habar nu aveam cum arata. Si am gasit in piata, am luat o legatura sa fac si eu sa vad cum e. Asa ca am luat reteta Ancutzei si am executat-o doar ca am pus si niste capsuni sa nu comenteze copiii ca e prea acra si nu vor sa manance. Nu a iesit la fel ca si aspect (mi s-au dus toate pe fundul prajiturii la copt), in schimb este foarte buna, se topeste blatul in gura. Multumesc Ancutza!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1-1/2 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 3 tije de rubarba
  • putin gris
  • cateva capsuni
  • 6 lg zahar pt spuma
  • 1 lgt. zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le mixam bine impreuna cu zaharul pana se albesc. Se adauga laptele si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se pune uleiul, se amesteca dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina, iar deasupra punem rubarba (curatata, taiata bucatele si amestecata cu grisul) si capsunile taiate in felii mai mici.


Se da la cuptor la ~160 grade pt 15 minute.


Intre timp se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si zeama de lamaie. Dupa cele 15 minute, se scoate prajitura si se pune deasupra spuma.


Dam din nou la cuptor la foc mic pt aprox o ora (cand mijlocul prajiturii este gata) si spuma s-a aurit frumos. A iesit foarte buna.


Se serveste cu multa pofta!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

adry88 1

05.06.2011, 21:40

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:45

buna buna

lilik 1

11.06.2011, 15:41

ce bune arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fely cu branza si bezea