Prajitura cu capsuni

de ela in Prajituri, 7 Mai 2014 | 5486 vizualizari

 

se topeste in gura....

 

INGREDIENTE

  • BLATURI:
  • 5 oua x 2
  • 3 linguri zahar brun(daca nu aveti,puneti alb) X 2
  • 2 linguri zahar alb X 2
  • 4 linguri faina X 2
  • 3 linguri cacao neagra X 2
  • 1 lingura ulei X 2
  • 1 praf de sare X 2
  • 1 plic zahar vanilat X 2
  • 1 plic praf de copt X 2
  • CREMA:
  • 300 gr capsuni +1lingura zahar pudra
  • 600 gr crema mascarpone+cateva linguri lapte+3linguri zahar pudra+50ml frisca
  • 200 ml frisca lichida +3linguri zahar pudra+1plic intaritor de frisca
  • JELEU:
  • 300 gr capsuni
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura zahar
  • 2 plicuri gelatina rosie
  • 150 ml apa
  • GLAZURA:
  • 200 ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 ml lichior de oua(sau ce aveti)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Taiem cele 300gr de capsuni bucati mai mici,presaram deasupra o lingura de zahar pudra si le punem la scurs intr-o sita.Zeama ce se lasa de la ele o folosim la insiropat blatul de jos al prajiturii.
Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata si praful de copt.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt,uleiul si amestecam incet .
Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit cam 10-12 minute (testam cu scobitoarea blatul).
Scoatem si lasam sa se raceasca.La fel procedeam si cu al doilea blat.Eu am folosit tava mare de la delimano.
Pregatim crema:crema mascarpone o amestecam cu cateva linguri de lapte(crema mea a fost de 80 la suta grasime si a fost foarte groasa).Punem atata lapte cat sa o putem mixa,apoi adaugam si 50ml frisca lichida si zaharul si mixam cateva clipe,nu prea mult caci stricam crema mascarpone.
Separat,mixam frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca,apoi incorporam in crema de mascarpone si mixam cateva clipe.Adaugam capsunile taiate si amestecam usor cu o lingura.
Punem primul blat pe o tava,deasupra punem crema cu fructe si nivelam..
Pregatim jeleul:cele 300gr capsuni le taiem bucati mai mici si le punem in robotul de bucatarie cu zaharul pudra.
Gelatina o topim in 3linguri de apa si o lasam 10minute la inmuiat,apoi adaugam o lingura de zahar si 150ml apa si punem pe foc amestecand mereu pana da primul clocot si oprim focul(nu lasam sa inceapa sa fiarba.Punem amestecul peste capsunile macinate si amestecam bine si folosim imediat amestecul.,il punem peste crema,apoi asezam al doilea blat si presam usor.
Topim ciocolata cu untul ,frisca si lichiorul,lasam putin sa se racoreasca si turnam peste blat,niveland cu un cutit.Dam la rece cateva ore.
Eu am taiat intai prajitura (dupa ce a stat la rece de cu seara)si apoi am pus glazura.Ornam dupa gust.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

ela 1

08.05.2014, 22:03

Silvioara,nu te-am mai vazut pe aici de multa vreme

drkata 1

08.05.2014, 22:23

Vreau sa o fac in seara asta, dar am o intrebare : cele 2 linguri de ulei se pun la blat sau sunt pt uns tava??

ela 1

08.05.2014, 23:09

se pun in blat,la sfarsit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si capsuni