Prajitura cu biscuiti

de alilianaa in Prajituri, 27 Ian 2013 | 7946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti populari
  • 1200 ml lapte
  • 13 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • un pachet unt
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • arome ( vanilie, coaja de portocala rasa, esenta de rom)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Se face o ,, solutie" din lapte (300 ml), esenta de vanilie, zahar (cca 3 linguri ). In aceasta se vor inmuia biscuitii care vor constitui foile.


Crema: 4 oua, 10 linguri zahar, 800 ml lapte, 4 linguri de faina, trei sferturi pachet unt, esenta de vanilie. Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma consistenta. Se adauga laptele, vanilia si faina si se mixeaza la rece pana se incorporeaza bine. Acest amestec se pune pe foc mic. Se va mesteca des pentru a nu se lipi. Eu am pus si coaja de portocala rasa pentru putina culoare. La final se pune untul frecat spuma.


Asamblare: un rand de biscuiti inmuiati in lapte, un rand de crema, unul de biscuiti, unul de crema. Eu am pus 3 randuri de biscuiti (atat am avut - am folosit o tava de 30 cm pe 20 cm)


Peste ultimul strat de biscuiti am pus glazura de cacao.


Glazura de cacao:100 ml lapte, 100 g unt, 2 linguri de cacao, zahar, esenta de rom.


Pe foc, punem intr-un ibric laptele, zaharul si cacao. Se pun pe foc pana capata consistenta. Se adauga untul si esenta de rom.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Sim0na 1

28.01.2013, 21:32

buna prajiturica!

alilianaa 1

09.06.2013, 07:25

ryta 1

15.03.2014, 17:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti