Prajitura cu biscuiti

de alilianaa in Prajituri, 27 Ian 2013 | 10403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti populari
  • 1200 ml lapte
  • 13 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • un pachet unt
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • arome ( vanilie, coaja de portocala rasa, esenta de rom)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Se face o ,, solutie" din lapte (300 ml), esenta de vanilie, zahar (cca 3 linguri ). In aceasta se vor inmuia biscuitii care vor constitui foile.

Crema: 4 oua, 10 linguri zahar, 800 ml lapte, 4 linguri de faina, trei sferturi pachet unt, esenta de vanilie. Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma consistenta. Se adauga laptele, vanilia si faina si se mixeaza la rece pana se incorporeaza bine. Acest amestec se pune pe foc mic. Se va mesteca des pentru a nu se lipi. Eu am pus si coaja de portocala rasa pentru putina culoare. La final se pune untul frecat spuma. 

Asamblare: un rand de biscuiti inmuiati in lapte, un rand de crema, unul de biscuiti, unul de crema. Eu am pus 3 randuri de biscuiti (atat am avut - am folosit o tava de 30 cm pe 20 cm)

Peste ultimul strat de biscuiti am pus  glazura de cacao. 

Glazura de cacao:100 ml lapte, 100 g unt, 2 linguri de cacao, zahar, esenta de rom. 

Pe foc, punem intr-un ibric laptele, zaharul si cacao. Se pun pe foc pana capata consistenta. Se adauga untul si esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Baiadera