Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Se face o ,, solutie" din lapte (300 ml), esenta de vanilie, zahar (cca 3 linguri ). In aceasta se vor inmuia biscuitii care vor constitui foile.
Crema: 4 oua, 10 linguri zahar, 800 ml lapte, 4 linguri de faina, trei sferturi pachet unt, esenta de vanilie. Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma consistenta. Se adauga laptele, vanilia si faina si se mixeaza la rece pana se incorporeaza bine. Acest amestec se pune pe foc mic. Se va mesteca des pentru a nu se lipi. Eu am pus si coaja de portocala rasa pentru putina culoare. La final se pune untul frecat spuma.
Asamblare: un rand de biscuiti inmuiati in lapte, un rand de crema, unul de biscuiti, unul de crema. Eu am pus 3 randuri de biscuiti (atat am avut - am folosit o tava de 30 cm pe 20 cm)
Peste ultimul strat de biscuiti am pus glazura de cacao.
Glazura de cacao:100 ml lapte, 100 g unt, 2 linguri de cacao, zahar, esenta de rom.
Pe foc, punem intr-un ibric laptele, zaharul si cacao. Se pun pe foc pana capata consistenta. Se adauga untul si esenta de rom.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult