Prajitura Katty cu marshmallow

de Valclaudia in Prajituri, 24 Ian 2017 | 1289 vizualizari

 

sau prajitura cu foaie sfaramata...

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 500 gr. faina alba
  • 1 pachet de unt
  • 1 iaurt mic
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 160 gr. zahar tos

Umplutura:

  • 1 pachet de unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 foaie sfaramata
  • 150 gr. marshmallow
  • 1/2 borcan gem de macese
  • 2 fiole esenta de rom
  • 2 linguri cacao

Glazura:

  • 150gr. ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • bombonele din zahar
  • marshmallow
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katty cu marshmallow:

Preparam aluatul pentru foi astfel:


Untul la temperatura camerei, se pune impreuna cu iaurtul, praful de sare si cel de copt, zaharul si galbenusurile intr-un castron din plastic incapator.


Amestecam ingredientele, apoi adaugam faina, framantam un aluat gras pe care il lasam pentru o ora la rece.


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Impartim aluatul in 3 parti egale, intindem fiecare parte de aluat pe masa de lucru infainata si apoi transferam foile pe rand pe dosul unei tavi unse cu ulei. Impungem din loc in loc, foile cu furculita, apoi le coacem pana devin aurii (cca 8-10 minute)


Pentru umplutura, zdrobim una dintre foi cu mana intr-un vas incapator, adaugam bezelele marshmallow taiate bucatele, pasta de macese, esenta de rom, untul topit, frisca lichida, zaharul pudra, pudra de cacao. Amestecam.


Peste una dintre foi, repartizam umplutura, nivelam cu grija, apoi acoperim cu cealalta foaie.


Topim ciocolata la foc mic, intr-o craticioara, in putina frisca lichida, glazuram prajitura, apoi o decoram cu bucatele de bezea si bombonele colorate din zahar.


Lasam prajitura la loc racoros pana a doua zi, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katty cu marshmallow" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

kytz 1

25.01.2017, 12:33

loredanaaa 1

25.01.2017, 16:21

Buna

miki_a 1

27.01.2017, 04:07

Arată excelent!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca, ciocolata si alune