Prajitura Katy

de Lavinia in Prajituri, 12 Mar 2014 | 7592 vizualizari

 

De cand am vazut-o la Merisor am zis ca trebuie neaparat sa o fac si eu :x si nu imi pare rau deoarece a iesit un deliciu, foi sfaramicioase, crema delicioasa de ciocolata si bezea fina. Multumesc Merisor :-*

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 200 g unt (82 % grasime)
  • 150 g zahar fin
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri smantana
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • aprox. 550-600 g faina

Crema:

  • 200 g unt(82 % grasime)
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte dulce
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 foaie sfaramata
  • 100 g stafide
  • 2 fiole esenta de rom
  • 300 g dulceata de caise

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 1 praf de sare

Decor:

  • 80 g ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:


  1. Pentru foi am mixat untul moale,la temperatura camerei cu un praf de sare, zaharul,zaharul vanilat si esenta de vanilie.

  2. Am adaugat treptat cate un galbenus,laptele si smantana si am omogenizat bine.

  3. Am stins praful de copt cu 1 lingura de zeama de lamaie si l-am pus peste compozitia de unt.

  4. Am inceput sa adaug faina in ploaie si am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios si usor de intins.

  5. Am lasat aluatul la odihnit 20 de minute timp in care am dat drumul la cuptor.

  6. Am impartit apoi aluatul in 3 parti egale.

  7. Am intins foile pe dosul tavii tapetate cu folie si am copt pe rand, fiecare foaie timp de 7-8 minute pana se rumeneste usor (depinde de cuptor, o verficati din cand in cand).

  8. Am lasat apoi foile se se raceasca.




  1. Pentru crema am ales una din foi (care a iesit cea mai urata) si am sfaramat-o usor (sa mai ramana si bucati mai mari).

  2. Am pus intr-o craticioara untul, laptele si zaharul pana s-a topit complet untul.

  3. Am luat de pe foc, am adaugat ciocolata bucatele si am amestecat bine pana s-a topit toata ciocolata.

  4. Am lasat apoi amestecul sa se racoreasca usor. (15 minute)

  5. Am turnat untul topit cu ciocolata peste foaia sfaramata, am adaugat stafidele, esenta de rom si dulceata de caise.

  6. Am turnat apoi crema peste una din foi si am acoperit cu a doua foaie.

  7. Am acoperit prajitura cu folie, apoi am pus o greutate deasupra si am dat-o la rece peste noapte .




  1. Pentru bezea am mixat albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma.

  2. Am adaugat zaharul, lingura cu lingura si am mixat bine dupa fiecare adaos pana s-a topit perfect zaharul si am obtinut o bezea foarte tare. (am picurat din cand in cand si zeama de lamaie)

  3. Am intins bezeaua peste prajitura si am mai dat prajitura la rece pentru inca 1 ora.

  4. Am decorat prajitura cu ciocolata rasa si cu ajutorul unui cutit bine ascutit am portionat-o in bucati potrivite.


 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava (40/30 cm)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lavinia 1

13.03.2014, 11:59

Mihaela te astept la mine daca nu

Micutza Luana 1

15.03.2014, 08:59

mama mama cum arata nebunie

Lavinia 1

15.03.2014, 09:24

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu frisca si nuca