Prajitura la metru

de dakris in Prajituri, 21 Mar 2012 | 5279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esente (vanilie si rom)
  • 3 linguri cacao
  • 530ml lapte (500 ml pt crema si 30 ml pt topirea ciocolatei)
  • 1 plic crema ole/ pudding cu gust de ciocolata
  • 150 ciocolata cu lapte/amaruie
  • ornament colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la metru:

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma tare peste care se adauga galbenusurile frecate cu ulei si un praf de sare, iar apoi se incoporeaza faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia se varsa in doua boluri, in cantitati egale. Intr-unul din boluri se adauga cacaoa si esenta de rom, iar in celalalt esenta de vanilie amestecand bine. Continutul bolurilor se varsa in doua tavi pentru chec tapetate cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit pentru cca 40 min incercandu-le cu scobitoarea.


Astfel, vor rezulta doua checuri, unul alb si unul maro, care, dupa ce s-au racit, se taie felii de 1,5-2 cm. Fiecare felie se unge cu crema ole/pudding-ul (preparata conform instructiunilor de pe ambalaj cu 500 ml lapte) si se asambleaza astfel: o felie maro, una alba si tot asa pana la final.


Pentru ca mi-a ramas crema, am intins-o deasupra si peste ea am varsat ciocolata topita la bain marie cu 30 ml lapte.


Se introduce la rece pentru cca 2 ore si apoi se presara ornamentul colorat. Se taie in diagonala astfel incat sa rezulte felii cu 3 dungi verticale ca in imagine.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la metru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

21.03.2012, 21:04

Prajiturica asta ne-o facea mama... De cand n-am mai mancat.. Foarte fain arata!

dakris 1

22.03.2012, 07:48

va multumesc!

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Rulada Buturuga