Prăjitură la pahar

de madi_marin in Prajituri, 2 Sep 2013 | 5687 vizualizari

 

În week-end am avut poftă de ceva bun. Ceva bun cu ciocolată evident. Aşa că am pregătit un mic blat de brownie, sos de ciocolată şi frişcă.A ieşit ce vedeţi. Ceva uşor,gustos şi ….frumos zic eu.

 

INGREDIENTE

  • Brownie :
  • 2 ouă
  • 125 g unt
  • 200 g ciocolată
  • 70 g făină
  • 100 g zahăr
  • esenţă de rom
  • 1 lingură cu cacao neagră
  • Sos de ciocolată :
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 100 g ciocolată
  • 1 linguriţă de ness
  • Suplimentar :
  • 300 ml frişcă lichidă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură la pahar:

Se prepară blatul de brownie : ciocolata şi untul se topesc la foc mic.


Ouăle se bat spumă cu zahărul, apoi se adaugă esenţa, şi făina cernută cu cacaoa.


Se toarnă compoziţia într-o tavă mică şi se dă la cuptor, la foc micuţ, până se coace….cam 20 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasă la răcit.


Între timp se bate frişca spumă tare, se dă la frigider şi se pregăteşte sosul de ciocolată. Se pun la foc mic smântâna de gătit cu ciocolata şi cu nessul.Se amestecă continuu până se face un sos mai consistent. Se lasă la răcit.


În pahare sau forme individuale se aşează straturi alternative de frişcă, sos de ciocolată şi brownie fărâmiţate. Se ornează după imaginaţie şi se dau la rece până la servire.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 10:20

Giana 1

22.05.2014, 10:18

Imi place

Adele 1

25.06.2014, 13:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de ciocolata