Prăjitură la tavă cu zmeură

de alice_ciobanu in Prajituri, 14 Iul 2011 | 4915 vizualizari

 

O prăjitură bunicică... pentru vremurile de criză pe care le traversăm. Nişte aluat copt cu ceva zmeurele desupra şi-un capac de bezea aurie... mmmmm.... să te lingi pe deşte şi să uiţi de restricţiile dietei....

 

INGREDIENTE

  • 220gr făină
  • 140 gr unt/margarină
  • 300 gr zahăr
  • 3 ouă
  • un plic de zahăr vanilat
  • 400 gr zmeură
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură la tavă cu zmeură:

Ouăle se separă şi gălbenuşurile se freacă cu 50 gr zahăr până îşi dublează volumul şi devine o cremă aurie. Untul puţin frecat se încorporează în crema de ouă. Adăugaţi şi zahărul vanilat şi încetisor începeţi să încorporaţi şi făina, amestecând continuu. Tapetaţi o tavă de copt cu unt şi o foaie de copt... turnaţi compoziţia cu lingura în tavă şi nivelaţi-o bine. lăsaţi la copt, la foc oarecum potrivit.... nici prea mare, nici prea mic... cam vreo 25 -30 minute (depinde de cuptorul fiecăruia) Albuşurile se bat cu 250 gr zahăr, până devin aşa... ca bezeaua de frumoase şi vâscoase şi lucioase :P după care se amestecă cu zemura. Scoateţi tava din cuptor şi turnaţi bezeaua cu zmeura deasupra. Predaţi apoi totul cuptorului pentru încă 40 minute. Serviţi când aveţi chef, poftă, foame.. numai să o lăsaţi puţin să se răcorească :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură la tavă cu zmeură" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si frisca