Prăjitură la tavă cu zmeură

de alice_ciobanu in Prajituri, 14 Iul 2011 | 4893 vizualizari

 

O prăjitură bunicică... pentru vremurile de criză pe care le traversăm. Nişte aluat copt cu ceva zmeurele desupra şi-un capac de bezea aurie... mmmmm.... să te lingi pe deşte şi să uiţi de restricţiile dietei....

 

INGREDIENTE

  • 220gr făină
  • 140 gr unt/margarină
  • 300 gr zahăr
  • 3 ouă
  • un plic de zahăr vanilat
  • 400 gr zmeură
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură la tavă cu zmeură:

Ouăle se separă şi gălbenuşurile se freacă cu 50 gr zahăr până îşi dublează volumul şi devine o cremă aurie. Untul puţin frecat se încorporează în crema de ouă. Adăugaţi şi zahărul vanilat şi încetisor începeţi să încorporaţi şi făina, amestecând continuu. Tapetaţi o tavă de copt cu unt şi o foaie de copt... turnaţi compoziţia cu lingura în tavă şi nivelaţi-o bine. lăsaţi la copt, la foc oarecum potrivit.... nici prea mare, nici prea mic... cam vreo 25 -30 minute (depinde de cuptorul fiecăruia) Albuşurile se bat cu 250 gr zahăr, până devin aşa... ca bezeaua de frumoase şi vâscoase şi lucioase :P după care se amestecă cu zemura. Scoateţi tava din cuptor şi turnaţi bezeaua cu zmeura deasupra. Predaţi apoi totul cuptorului pentru încă 40 minute. Serviţi când aveţi chef, poftă, foame.. numai să o lăsaţi puţin să se răcorească :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură la tavă cu zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

alice_ciobanu 1

14.07.2011, 16:56

pai casa si tara nu-s ale mele, is ale socrilor.
.eu doar ma aprovizionez de acolo cu de toate

LicutaMarin 1

14.07.2011, 18:01

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:34

imi place

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si jeleu de zmeura