Savarine

de papabundetot in Prajituri, 21 Iul 2013 | 3881 vizualizari

 

Mai repede le-as spune mini savarine tinand cont ca neavand o tava speciala le-am facut in tava de briose :)

Reteta am primit-o de la niste bucatarasi talentati..de pe bucataras.ro (Diaconta) doar ca eu avandu-l pe iubi mare admirator de dulciuri am facut cantitate dubla si..am mai modificat cate ceva pe ici pe colo dupa cum imi sta in fire :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat am folosit:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • sare
  • esenta de vanilie

Pentru sirop:

  • 400 g. zahar
  • 600 ml. apa
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 200 g. frisca
  • 200 g. brenza ricotta
  • 75 g. unt
  • 100 g. zahar vanilat pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluatul: am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul,apoi le-am adaugat treptat peste albusuri amestecand incet cu o spatula sa nu stric spuma. Am adaugat apoi pesmetul,faina si am amestecat,apoi am pus esenta de vanilie si am adaugat aluatul astfel obtinut in hartiile pentru  briose asezate in tava.Eu am uns cu putin ulei hartia pentru a nu avea surprize cand vreau sa desfac gogoselele…si asa am mai avut locuri unde un pic a fost greu sa desfac hartia fara a strica gogasa de savarina.

Siropul: am pus apa cu zaharul si esenta la foc si am lasat sa fiarba pana cand siropul s-a ingrosat putin.

Crema:Frisca am batut-o cu mixerul si am lasat-o deoparte,am amestecat intr-un castron branza ricotta cu untul si zaharaul vanilat,apoi aceasta crema am adaugat-o peste frisca si am amestecat usor pentru a omogeniza totul.

Dupa ce gogoselele de savarina s-au copt aproximativ 15-20 min,le-am lasat sa se raceasca,la fel si siropul,apoi am scos hartia in care s-au copt si am insiropat bine gogoselele si le-am taiat un capacel. Capacelul taiat l-am ridicat usor (sunt mai fragile odata insiropate asa ca trebuie umblat cu grija) si am introdus crema de ricotta cu frisca.Pe capacel am pus dulceata de visine pentru a pastra aroma din sirop si le-am dat putin la frigider.

Un desert foarte bun si desi a fost prima data cand am facut voi repeta experienta cu mare drag si cu alte ocazii. Multumesc Diaconta pentru reteta gogoselelor!!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.07.2013, 22:37

Bune

Geanina87 1

21.07.2013, 23:20

delicioase

papabundetot 1

22.07.2013, 08:59

Valclaudia...mai avem 2 buc...daca te grabesti...ca iubi e papacios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Savarine