Prajitura de post cu biscuiti si mere, fara coacere

de aalliinnaa07 in Prajituri, 13 Apr 2013 | 20259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5-2 kg mere
  • 3 pachete de biscuiti simpli(120g/pachet)
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 150 g stafide
  • 1 L apa
  • 400 g zahar
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • 100 ml esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu biscuiti si mere, fara coacere:

Apa si zaharul le punem la fiert, pana cand zaharul se topeste.Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cuburi mici.Cand zaharul s-a topit adaugam merele taiate cuburi in apa cu zaharul topit si le fierbem pana cand merele se inmoaie bine, fara sa  inceapa sa se zdrobeasca.

Pana cand merele fierb, intr-un bol punem esenta de rom impreuna cu stafidele pentru ca acestea sa se inmoaie.In alt bol dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml                         

de apa.Cand sunt aproape gata merele adaugam budinca dizolvata in apa si le mai lasam sa fiarba impreuna cateva minute, amestecand continuu.

Dupa ce am terminat de fiert compozitia adaugam stafidele, putina sare, 1 lingura esenta de vanilie si scortisoara dupa gust, le amestecam pe toate si oprim focul.

Aranjam un strat de  biscuiti uniform intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 20/30, biscuitii se ung cu esenta de rom ramasa dupa scoaterea stafidelor, apoi adaugam un strat de crema, crema trebuie sa fie fierbinte.Continuam la fel cu inca doua straturi de biscuiti si doua de crema.Trebuie sa avem trei straturi de biscuiti si trei de crema.

Lasam prajitura afara pana cand se raceste crema, apoi o punem in frigider cel putin 3 ore pentru ca biscuitii sa se inmoaie, ca sa putem taia prajitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu biscuiti si mere, fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura bicolora de post