Prajitura cu mere

de Adi75 in Prajituri, 29 Ian 2014 | 6100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • un ou
  • un zahar vanilat sau coaje rasa de la o lamaie
  • o lingurita amoniac
  • o lingurita praf de copt
  • doua linguri helas sau zeama de lamaie
  • 500-600 g faina
  • BEZEA
  • doua albusuri
  • 160 g zahar
  • o lingura zeama de lamaie
  • UMPLUTURA
  • 2 kg mere
  • 6-7 linguri de zahar
  • o lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Prima data pregatim umplutura, curatam si razuim merele le storcem bine apoi adaugam zaharul si scortisoara .


Pregatim aluatul in felul urmator: uleiul , zaharul , laptele si oul se amesteca bine , bine pana se topeste zaharul , adaugam amoniacul si praful de copt stins cu helasul sau zeama de lamaie , adaugam si zaharul vanilat , adaugam incet faina si amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios .


Aluatul se imparte in doua , se intinde prima foaie si se aseaza in tava tapetata ( unt , faina).


Punem marul bine , bine stors apoi a doua foaie . Se pune tava la cuptor la temperatura medie 25-30 min ( pana prinde o culoare aurie )


Lasam sa se raceasca putin dupa care ornam cu bezeaua batuta pe bain marie.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus doar un kg de mere ( baietelu meu nu vrea mar mult ) am folosit o tava cu dimensiuni 34-24 cm .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Pushaa 1

30.01.2014, 13:07

Adi75 1

30.01.2014, 14:28

Rocsi , îti pregatesc o tava numai pentru tine

laura_n 1

30.01.2014, 15:51

tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere