Prajitura cu mere

de Adi75 in Prajituri, 29 Ian 2014 | 9185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • un ou
  • un zahar vanilat sau coaje rasa de la o lamaie
  • o lingurita amoniac
  • o lingurita praf de copt
  • doua linguri helas sau zeama de lamaie
  • 500-600 g faina
  • BEZEA
  • doua albusuri
  • 160 g zahar
  • o lingura zeama de lamaie
  • UMPLUTURA
  • 2 kg mere
  • 6-7 linguri de zahar
  • o lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Prima data pregatim umplutura, curatam si razuim merele le storcem bine apoi adaugam zaharul si scortisoara .

Pregatim aluatul in felul urmator: uleiul , zaharul , laptele si oul se amesteca bine , bine pana se topeste zaharul , adaugam amoniacul si praful de copt stins cu helasul sau zeama de lamaie , adaugam si zaharul vanilat , adaugam incet faina si amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios .

Aluatul se imparte in doua , se intinde prima foaie si se aseaza in tava tapetata ( unt , faina).

Punem marul bine , bine stors apoi a doua foaie . Se pune tava la cuptor la temperatura medie 25-30 min ( pana prinde o culoare aurie )

Lasam sa se raceasca putin dupa care ornam cu bezeaua batuta pe bain marie.

TIPS-URI

1

Eu am pus doar un kg de mere ( baietelu meu nu vrea mar mult ) am folosit o tava cu dimensiuni 34-24 cm .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere si biscuiti