Prajitura Liana

de Teo in Prajituri, 26 Sep 2013 | 6421 vizualizari

 

Este pregatita special pentru fata mea, care implineste maine 30 de ani, este o prajitura care ii place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • BLAT 1
  • 7 oua
  • 7 lg de zahar
  • 7 lg de faina
  • un praf de copt
  • coaja de lamaie
  • BLAT 2
  • 7 albusuri
  • 7 lg de zahar
  • 300 gr nuca prajita
  • 2 lg de faina
  • un praf de copt
  • CREMA
  • 7 galbenusuri de la Blatul 2
  • 250 gr zahar pudra
  • 2 plicuri vanilie
  • un pachet budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 2 pachete de unt
  • o ciocolata cu rom
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Liana:

BLAT 1: se separa albusurile de galbenusuri; batem albusurile cu un parf de sare, apoi batem cu cele 7 lg de zahar puse in doua reprize; adaugam treptat cele 7 galbenusuri, faina si praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 minute.


BLAT 2: batem albusurile cu putina sare, adaugam zaharul la fel in doua reprize, apoi faina, praful de copt si nuca prajita. Coacem blatul in aceiasi tava in care am copt primul blat.


CREMA: amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, praful de budinca, omogenizam si punem peste acest amestec laptele fierbinte. Fierbem pe baie de aburi pana cand se ingroasa, lasam la racit, intre timp batem spuma cele 2 pachete de unt. Dupa ce crema s-a racit, adaugam lingura cu lingura crema in untul frecat spuma.

Impartim crema in doua: o parte o lasam necolorata, iar in a doua parte punem ciocolata cu rom.


ASAMBLARE:


Asezam in tava BLATUL 1, il ungem cu crema de ciocolata, asezam BLATUL 2 apasam usor cu mana. Peste blatul cu nuca asezam crema galbena, iar deasupra rezuim ciocolata alba si neagra alternativ.

 

TIPS-URI

1

optional putem adauga peste BLATUL 1 : 150 gr de zahar ars

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Liana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

laura_n 1

27.09.2013, 14:33

multi ani inainte

diana_k 1

24.10.2013, 08:35

ce bine arata prajitura asta!!

babi5 1

30.01.2014, 16:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si frisca