Prajitura cu gem de capsuni si frisca

de mirela0911 in Prajituri, 4 Iun 2012 | 6427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina
  • coaja rasa de portocale
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 800 g gem de capsuni (sau orice alt gem preferati)
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de capsuni si frisca:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un varf cutit sare. Se adauga treptat zaharul, batand bine pana se formeaza o compozitie ca de bezea. Galbenusurile se bat separat cu uleiul si se adauga peste spuma pana se incorporeaza in totalitate, se pune coaja de portocale, esenta de vanilie iar la final se pune faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de cca 20x30, dar ar fi mers si o idee mai mare) si se introduce la cuptorul preincalzit la foc mijlociu pt. cca 30-40 minute (testul cu scobitoarea si sa fie rumena deasupra). 

Dupa racire se taie blatul in doua pe orizontala. Se unge primul blat cu jumatate din cantitatea de gem, se acopera cu celalalt blat si se unge cu restul de gem. Se acopera cu frisca batuta peste care se aseaza fructe uscate (eu am avut doar niste  curmale si fulgi de migdale).

Se lasa la rece dupa care se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu gem de capsuni si frisca-0
Prajitura cu gem de capsuni si frisca-1
Prajitura cu gem de capsuni si frisca-2
Prajitura cu gem de capsuni si frisca-3
Prajitura cu gem de capsuni si frisca-4

COMENTARII (30)

Toamna07

Toamna07 1

25.06.2012, 09:55

Like!

andreea_angelo

andreea_angelo 1

25.06.2012, 14:40

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

02.05.2013, 10:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!