Prajitura cu piersici

de Corinuta in Prajituri, 8 Aug 2011 | 2284 vizualizari

 

Sa va zic cat de mult imi place aceasta prajitura cu piersici.....sa nu va zic? :))

 

INGREDIENTE

  • 5-6 piersici
  • 4 oua
  • 150 g zahar + 2 linguri ptr piersici
  • 200 g faina
  • 80 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Prajitura cu piersici este o prajitura de sezon, ce se prepara rapid si usor. Daca o veti incerca, cu siguranta o sa va placa.


Se spala piersicile, se curata de coaja, se taie in doua si se scot samburii, apoi se presara cu zahar si se lasa cca 20 de minute la macerat.


Intre timp se mixeaza galbenusurile cu 150 g de zahar, se adauga untul topit, laptele caldut si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta si praful de copt si se amesteca bine, aluatul are consistenta celui de la chec.


Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare, iar apoi se incorporeaza la aluat amestecand usor cu un tel. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra piersicile scurse de zeama si sterse cu un prosop de hartie, cu scobitura in jos. Se coace in cuptorul incins bine ptr 40 de minute.


Dupa racire prajitura cu piersici se pudreaza cu zahar si se portioneaza.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

parerea mea este ca e prea mult praf de copt in reteta, a crescut aluatul de nu se mai vad piersicile

2

avand in vedere ca are in compozitie spuma de albusuri ma gandesc ca o lingurita de praf de copt e suficienta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:10

foarte buna

-Miti- 1

29.08.2013, 17:31

multumim de reteta,arata tare fain

Corinuta 1

29.08.2013, 21:37

va pup fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si aromate