Prajitura cu piersici

de Corinuta in Prajituri, 8 Aug 2011 | 4198 vizualizari

 

Sa va zic cat de mult imi place aceasta prajitura cu piersici.....sa nu va zic? :))

 

INGREDIENTE

  • 5-6 piersici
  • 4 oua
  • 150 g zahar + 2 linguri ptr piersici
  • 200 g faina
  • 80 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Prajitura cu piersici este o prajitura de sezon, ce se prepara rapid si usor. Daca o veti incerca, cu siguranta o sa va placa.

Se spala piersicile, se curata de coaja, se taie in doua si se scot samburii, apoi se presara cu zahar si se lasa cca 20 de minute la macerat.

Intre timp se mixeaza galbenusurile cu 150 g de zahar, se adauga untul topit, laptele caldut si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta si praful de copt si se amesteca bine, aluatul are consistenta celui de la chec.

Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare, iar apoi se incorporeaza la aluat amestecand usor cu un tel. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra piersicile scurse de zeama si sterse cu un prosop de hartie,  cu scobitura in jos. Se coace in cuptorul incins bine ptr 40 de minute.

Dupa racire prajitura cu piersici se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

parerea mea este ca e prea mult praf de copt in reteta, a crescut aluatul de nu se mai vad piersicile

2

avand in vedere ca are in compozitie spuma de albusuri ma gandesc ca o lingurita de praf de copt e suficienta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu mere de vara