Prăjitura "Magda"

de adriana65 in Prajituri, 16 Feb 2013 | 10690 vizualizari

 

De ce Prăjitura Magda? Aşa figura în caietul meu de reţete. Reţeta mi-a fost dată de o colegă de serviciu, Magda în urmă cu mulţi, mulţi ani. Aşa i-a rămas numele în caiet, aşa i-am spus şi eu aici.
Indiferent sub ce nume apare, prăjitura este delicioasă. Gustul blatului de bezea cu nucă şi crema de migdale îmbinându-se perfect.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 150 g nucă măcinată
  • 2 linguri făină

Ingrediente cremă:

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 5 gălbenuşuri
  • esenţă de migdale

Ingrediente ornare:

  • 100 g zahăr
  •  60 g nucă tăiată şi prăjită
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "Magda":

Pentru blat se bat albuşurile spumă cu zahăr. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina. Se omogenizează uşor cu o paletă sau lingură din lemn. Bezeaua se pune în tava (30/22cm) tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 minute. Se face proba cu scobitoarea: blatul prăjiturii se înţeapă cu o scobitoare, dacă aceasta iese curată blatul este copt.


Intre timp se prepară crema: gălbenuşurile se amestecă cu făina şi puţin lapte. Restul laptelui se pune într-un vas pe foc. Când laptele dă în clocot se adaugă amestecul de gălbenuşuri. Vasul se pune pe bain-marie şi se amestecă până se formează o cremă mai groasă. Se ia de pe foc, se adaugă esenţa de migdale şi se dă la rece pentru 3 ore sau de seara până dimineaţa. Untul se freacă spumă cu zahărul.


Crema de migdale se adaugă lingură cu lingură la spuma de unt, următoarea porţie de cremă adăugându-se numai după ce precedenta a fost integrată complet în unt.


Se porţionează blatul de tort apoi se pune crema. Eu am ales să fac rondele din blat, deasupra fiecăreia punând câte o porţie de cremă.


Pentru ornare am făcut un caramel din zahăr apoi am pus nucile prăjite şi tocate. L-am scos pe o farfurie cu puţină apă şi l-am pus la rece. După răcire, cu ajutorul unui ciocan de bucătărie am zdrobit caramelul şi l-am presărat peste fiecare porţie.



Dacă nu doriţi ca prăjitura să arate festiv şi o preparaţi pentru o zi de duminică, lăsaţi blatul întreg, îl acoperiţi cu cremă, nivelaţi uniform iar deasupra puneţi caramelul zrdobit. Porţionaţi în cubuleţe sau dreptunghiuri. Vă asigur că oricum o porţionaţi, gustul prăjiturii este acelaşi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "Magda"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

16.02.2013, 22:33

diaconta 1

17.02.2013, 12:02

ce minunatie
ca tot ce faci de altfel

adriana65 1

17.02.2013, 23:17

Mulţumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!