Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

de Rocsi in Prajituri, 29 Aug 2015 | 1606 vizualizari

 

Am gasit pe blogul Paulei aceasta reteta cautand sa fac un desert cu prune. M-am pus pe treaba si am asteptat cu nerabdare sa vad si sa degust rezultatul. A iesit o prajitura nu buna, ci suuuuper buna. S-a golit tava imediat, mai ales ca am avut si musafiri care banuiau ca o sa am ceva dulce: Stiam noi ca tu o sa ne dai ceva bun si dulce, dar prajitura asta e prea buna, cam asta au afirmat! Asa ca, puneti-va pe treaba si pregatit-o si voi! Multumesc pentru reteta Paula!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 200 gr unt
    • 200 ml lapte
    • 6 oua
    • 150 gr zahar pudra
    • 1 praf de copt
    • 2 linguri cacao
    • 300 gr faina
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    • 300 gr prune
    Crema de branza:
    • 650 gr branza de vaci
    • 150 gr frisca lichida
    • 100 gr smantana grasa de tara
    • 120 gr zahar pudra
    • coaja rasa de la o portocala
    • prune pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu prune si crema de branza:

Aluatul: Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Untul moale il mixam cu zaharul pudra. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele.


Cernem faina, o turnam in ploaie, mixam. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete. Impartim compozitia in doua, in mod egal, una o lasam alba, in cealalta punem cacaoa si amestecam usor. Ungem cu unt o tava de 24/36 cm, o tapetam cu hartie de copt.


Turnam compozitia de cacao, o nivelam, apoi punem cu grija si compozitia alba, eu am pus lingura cu lingura. Asezam bucatile de prune. Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana prajitura este rumenita. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor. O lasam sa se raceasca complet.


Crema de branza: Faramitam branza intr-un bol, punem zaharul pudra si le amestecam. Adaugam frisca lichida, smantana, coaja rasa se portocala si le mixam pana otinem o crema. Punem crema de branza peste blatul cu prune, o nivelam. O dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o scoatem, o portionam si punem felii de prune deasupra. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (38)

diaconta 1

01.09.2015, 08:39

Grozava prajitura ta Rocsicuta
Mi-a placut si mie cand am vazut-o la Paula,dar inca nu i-a venit inca randul

Rocsi 1

01.09.2015, 10:12

Multumesc mult Mihaela. Nu am chiar mereu dulce in casa, de obicei in week-end pregatesc, dar cat au fost ai mei in concediu acasa, am facut mai des dulciuri

Rocsi 1

01.09.2015, 10:12

Dia, poate, poate o incerci, merita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!