Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Blatul:Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron,dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile.Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaua, si le mixati .O sa va iasa un aluat mai subtire.Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt.
O coacem la foc mediu.
Blatul l-am taiat in 3 si l-am lasat la racit
Intre timp ne ocupam de sirop:
Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca.
Crema:
Untul il incalzim la microunde cam 6-10 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos ,adaugam cate un galbenus ,apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ) ,la sfarsit cacao si esenta de rom.
Fondantul:Dizolvam zaharul in apa si punem la fiert amestecand continuu ,cand este aproape legat adaugam mierea .Se ia proba in apa rece,turnand cateva picaturi ,daca se strange ca o bomboana cleioasa ,atunci proba e buna .
Punem vasul intr-un vas cu apa rece si mixam pana se albeste fondantul apoi adaugam cacao.Inainte sa-l punem pe prajitura il incalzim la bain-marie (se pune strat subtire).Daca intre timp se intareste si nu am pus peste toate prajiturile ,mai incalzim odata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult