Prajitura Metrou

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 10379 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat galben:

  • 4 oua
  • 260 g zahar
  • 260 g faina
  • 10 linguri apa calda
  • 7 linguri ulei
  • 20 g praf de copt

Blat maro:

  • 4 oua
  • 260 g zahar
  • 260 g faina (mai putin 4 linguri)
  • 10 linguri apa calda
  • 7 linguri ulei
  • 20 g praf de copt
  • 4 linguri cacao

Crema:

  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri faina
  • o pastaie vanilie
  • 300 g unt
  • 300 g zahar pudra

Glazura:

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri cacao
  • 100 g unt
  • 10 linguri apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Metrou:

Se face blatul galben: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga pe rand apa calda, uleiul si faina cernuta. Se adauga si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Separat se bat albusele spuma, adaugand un pic de zeama de lamaie si sare. Se amesteca compozitia in care sunt galbenusele cu albusele (nu cu mixerul), incercati sa le amestecati cu o lingura. Se adauga compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se face blatul maro: Se pregateste la fel ca blatul galben, la care se adauga 4 linguri cu cacao. Aceste 4 linguri de cacao, trebuie sa ia locul la 4 linguri cu faina. Scadem din 260 gr. de faina 4 linguri. Se face acest lucru, pentru ca vrem sa avem aceste checuri de dimensiuni cat de cat egale. Se face crema: Se amesteca laptele rece cu faina cernuta si se pune la foc mic.

Adaugam si semintele unei pastai de vanilie. Amestecam cu un tel pana obtinem o crema. Se freaca 300 g unt cu 300 g zahar, pana se face spuma, in care se adauga crema racita.
Se taie cele 2 blaturi in felii de dimensiuni egale. Alternam feliile de chec, cate una galbena, cate una maro. In cazul in care unele sunt mai inalte  decat altele, le corijam, taindu-le cu un cutit, punandu-le una langa alta. Se lipesc cu crema.
Pentru glazura amestecam apa cu zaharul, cacao si untul. Se amesteca incontinuu. Glazura trebuie turnata imediat ce o dam jos de pe foc. Se lasa la rece cel putin 12 ore. Se taie cu un cutit incalzit la flacara. Si smecheria la aceasta prajitura este sa se taie pe oblic, sa avem la o felie, si blat galben si blat maro.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Metrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

20.01.2016, 20:49

Ce delicioasa trebuie sa fie!

miki_a 1

20.01.2016, 23:29

Deosebit si foarte, foarte bun!

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:05

super buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata