Prajitura "METROU"

de Ina in Prajituri, 28 Mai 2010 | 14637 vizualizari

 

Cu numele asta am preluat-o de la matusa sotului, unde am mancat-o prima data, asa v-o prezint si eu. Nu ca n-ar semana cu un trenulet....

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • 8 oua
  • 15 linguri sifon sau apa calduta
  • un pachet praf de copt
  • 10 linguri ulei
  • 25 linguri cu faina
  • 25 linguri zahar
  • Crema:
  • 7 linguri faina
  • jumatate de ceasca cu lapte
  • 15 linguri zahar
  • o esenta de vanilie
  • 250 g. margarina  sau unt
  • Glazura:
  • 150g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "METROU":

BLATUL:


Galbenusurile se bat cu 12 linguri zahar, apoi se pun 15 linguri cu sifon, 10 linguri ulei, praful de copt si 25 linguri faina.



Albusurile se bat spuma cu 13 linguri cu zahar, apoi se amesteca cu prima compozitie. ( eu nu prea urmez pasii astia, ci bat albusurile spuma cu tot zaharul, apoi adaug pe rand, galbenusurile, apa, uleiul, faina, praful de copt...)



Jumatate din acest amestec il punem in forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar cealalta jumatate se amesteca cu 3 linguri de cacao si se pune si ea in alta forma. Se dau la cuptor cca. 35-40 minute ( depinde de aragaz). Cand se racesc, se taie felii.



CREMA :


Intr-o cratita amestecam faina cu laptele si zaharul, apoi punem pe foc, pana se ingroasa, mestecand continuu sa nu se lipeasca. Cand se raceste, amestecam cu un pachet de margarina frecat spuma si o vanilie.



ASAMBLAREA:


Feliile de chec se ung cu crema si se asambleaza astfel incat culorile sa fie intercalate. Deasupra turnam glazura de ciocolata preparata la rece.


GLAZURA:


Se amesteca ingredientele bine , apoi se toarna fierbinte peste prajitura.


Se lasa prajitura la rece, cateva ore, apoi se taie in "V" ( vezi poza) , astfel incat sa iasa felii ce contin si blat maro si blat alb.


Este delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Blaturile se pot taia si intercala si ca la tort, fiind mult mai simplu de manevrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "METROU"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Ina 1

01.06.2010, 10:46

pusikmea Nu mai reusesc sa postez eu nimic, la cata treaba am... Vin doar sa va vad, sa va salut si sa admir bunatatile voastre

Cris2711 1

26.02.2011, 15:16

o cunosc si imi place

Valclaudia 1

04.11.2012, 13:18

am ajuns si la metrou....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si visine