Prajitura Minunata

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 8932 vizualizari

 

Nu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi plac, zic ca a iesit ceva bun....pentru foarte bun mai lucram.....pai daca e concurs sa zicem ''Nicio zi fara ciocolata''....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 250 g margarina rama
  • 6 oua
  • 240 g zahar farin
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • zeama de lamaie
  • 300 g visine congelate
  • zahar pudra pentru tavalit visinele
  • Crema
  • 450 g nuca macinata
  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata Black & Withe Schogetten
  • Glazura
  • ciocolata topita Dr.Oetker
  • confeti vesele Dr.Oetker
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Minunata:

Foi:

Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul o amestecam bine, apoi adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina, iar la final incorporam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Avem grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Impartim compozitia in doua. Tapetam cu hartie de copt o tava 35/25 cm, turnam jumatate din compozitie si o dam la cuptorul preincalzit cca 10 min. Cat timp sta tava in cuptor, visinele congelate le taiem pe jumatate, le tavalim prin zahar pudra si apoi scoatem tava din cuptor si le asezam in tava. Bagam tava din nou la cuptor pana cand este gata copt blatul. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine, la fel procedam si cu restul de compozitie. Vom obtine doua foi.

Crema:

Nuca macinata cu zaharul, laptele si ciocolata le punem intr-o cratita cu fund dublu si punem pe foc, amestecam continuu pana incepe sa fiarba, cca 20 min. Apoi lasam sa se raceasca foarte bine. Dupa ce s-a racit incorporam mascarponele.

Asamblare:

Asezam pe o tava prima foaie intindem crema, apoi foaia a doua si turnam ciocolata topita apoi presaram confeti vesele. Se lasa la rece pana a doua zi, cand se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Minunata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Constelatialeu 1

23.01.2016, 18:37

Multumesc, tuturor !

diaconta 1

23.01.2016, 22:15

Auzi Minunato!!!
Eu nu ti-am cerut prajitura de-asta?
Cred ca m-am dilit ))
Mai ai????

Constelatialeu 1

24.01.2016, 08:45

Die, mai am un colt, dar trebuie sa-i ceri lu`Vali, ca`colturile sunt ale lui....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine