Prajitura ,,Mokka,,

de madi_marin in Prajituri, 17 Sep 2010 | 8999 vizualizari

 

By Laura Sava....cu foarte mici modificari.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4oua
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apa minerala
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • 3 pliculete ness
  • 150 g alune de padure
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata

Glazura:

  • 20 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • 1 pliculet de ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Mokka,,:

Se prepara blatul : se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana se obtine o spuma, apoi se adauga pe rand uleiul,apa minerala, esenta de rom, faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacaoa, nessul , lichiorul crema  si  alunele prajite si macinate. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 - 25 de minute. Se lasa la racit.

Se prepara glazura :  se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida, nessul  si untul pana se obtine o crema. Se lasa sa se raceasca putin, apoi cand e calduta se toarna peste prajitura. Dupa o ora se portioneaza.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Mokka,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Miha 1

21.09.2010, 11:35

Ce buna tre sa fi fost...

izulika 1

22.09.2010, 08:36

chiar e moka? pai atunci mancam cu totiiii vreau si eu un Patratzoi

jolygina 1

10.09.2014, 23:40

cred ca-i foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata "Mars"