Prajitura ,,Mokka,,

de madi_marin in Prajituri, 17 Sep 2010 | 6297 vizualizari

 

By Laura Sava....cu foarte mici modificari.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4oua
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apa minerala
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • 3 pliculete ness
  • 150 g alune de padure
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata

Glazura:

  • 20 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • 1 pliculet de ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Mokka,,:

Se prepara blatul : se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana se obtine o spuma, apoi se adauga pe rand uleiul,apa minerala, esenta de rom, faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacaoa, nessul , lichiorul crema si alunele prajite si macinate. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 - 25 de minute. Se lasa la racit.


Se prepara glazura : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida, nessul si untul pana se obtine o crema. Se lasa sa se raceasca putin, apoi cand e calduta se toarna peste prajitura. Dupa o ora se portioneaza.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Mokka,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

Miha 1

21.09.2010, 11:35

Ce buna tre sa fi fost...

izulika 1

22.09.2010, 08:36

chiar e moka? pai atunci mancam cu totiiii vreau si eu un Patratzoi

jolygina 1

10.09.2014, 23:40

cred ca-i foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu ciocolata