Prajitura cu mere si scortisoara

de Maria68 in Prajituri, 10 Mar 2012 | 1340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 mere potrivite
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar  
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat,
  • un praf de sare scortisoara,
  • zahar pentru mere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

Se decojesc merele si se curata de cotoare,se scobesc mijlocul merelor cu o lingurita,iar in interiorul fiecarui mar punem zahar si scortisoara.Dupa ce asezam merele in tava , le introducem la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Le lasam in cuptor cca10-15 min.


Intre timp preparam blatul:se freaca galbenusurile crude cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma.Adaugam praful de sare si praful de copt stins cu lamaie si treptat turnam lingurile cu apa amestecand continuu. Cantitatea de zahar in reteta originala este de 15 linguri ,dar tinand cont ca am folosit zahar si pentru mere ,cantitatea ideala ar fi doar 12 linguri pentru a nu fi prea dulce.


Se adauga faina si se amesteca incet cu o lingura iar la urma adaugam albusurile batute spuma.


Se toarna compozitia peste mere si se introduce in cuptor sa se coaca.


Cand este gata se lasa sa se raceasca,apoi portionam prajitura incercand sa taiem marul in jumatate(pentru a avea un aspect mai atragator), iar deasupra ornam cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:00

VERONICA2607 1

14.03.2012, 20:52

Maria68 1

15.03.2012, 18:14

Multumesc, dragele mele pentru aprecieri (am fost plecata din localitate......dar am revenit )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere