Chec fin cu cacao

de Ela68 in Prajituri, 12 Mai 2015 | 8850 vizualizari

 

M-a servit prietena mea cu o feliuta de chec cu o textura foarte fina. Ne-a placut mult si imediat ce am primit oua de tara, l-am executat rapid. Reteta este una clasica de chec, singura deosebire este ca din zahar si apa se face in prealabil un sirop. Puteti adauga in compozitie si nuci sau fructe uscate, eu n-am avut de data asta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 ml apa
  • 190 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 250 g faina
  • un varf de sare
  • zahar vanilat
  • 2 lingurite cacao ( am avut Olandeza )
  • 2-3 linguri de lapte
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fin cu cacao:

1. Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet.Se lasa la racit.


2. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, se toarna siropul de zahar si se mixeaza in continuare pana la omogenizarea completa.


3. Se freaca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste albusuri amestecand pana cand se inglobeaza complet.Punem acum zaharul vanilat si faina cernuta.


4. Oprim o cana din compozitie si amestecam cu pudra de cacao si doua (sau trei linguri de lapte, astfel incat compozitia sa aibe aceeasi densitate cu cea initiala.


5. Tapetatati o forma dreptunghiulara cu hartie de copt unsa cu unt si turnati mai intai amestecul fara cacao, apoi deasupra, cel cu cacao. Ne jucam cu o scobitoare pana obtinem un design care sa ne fie pe plac si il coacem la foc mic, timp de 30 minute. Faceti testul scobitorii si cand e gata, il scoateti usor din forma si il lasati la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fin cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Aletta 1

14.05.2015, 08:48

Hm, ce bun ar fi acum langa cafeluta mea.

DIANA B 1

19.07.2015, 10:11

Acum l-am bagat si eu la cuptor , doar ca eu am facut doua tavi (ptr mami meu ca are hram la biserica ) si sunt curioasa daca iese la fel de chipes ca al tau ...

Ela68 1

20.07.2015, 10:13

O sa iasa si chipes si bun Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Mini checulete in coji de oua