Chec fin cu cacao

de Ela68 in Prajituri, 12 Mai 2015 | 10692 vizualizari

 

M-a servit prietena mea cu o feliuta de chec cu o textura foarte fina. Ne-a placut mult si imediat ce am primit oua de tara, l-am executat rapid. Reteta este una clasica de chec, singura deosebire este ca din zahar si apa se face in prealabil un sirop. Puteti adauga in compozitie si nuci sau fructe uscate, eu n-am avut de data asta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 ml apa
  • 190 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 250 g faina
  • un varf de sare
  • zahar vanilat
  • 2 lingurite cacao ( am avut Olandeza )
  • 2-3 linguri de lapte
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fin cu cacao:

1. Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet.Se lasa la racit.


2. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, se toarna siropul de zahar si se mixeaza in continuare pana la omogenizarea completa.


3. Se freaca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste albusuri amestecand pana cand se inglobeaza complet.Punem acum zaharul vanilat si faina cernuta.


4. Oprim o cana din compozitie si amestecam cu pudra de cacao si doua (sau trei linguri de lapte, astfel incat compozitia sa aibe aceeasi densitate cu cea initiala.


5. Tapetatati o forma dreptunghiulara cu hartie de copt unsa cu unt si turnati mai intai amestecul fara cacao, apoi deasupra, cel cu cacao. Ne jucam cu o scobitoare pana obtinem un design care sa ne fie pe plac si il coacem la foc mic, timp de 30 minute. Faceti testul scobitorii si cand e gata, il scoateti usor din forma si il lasati la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fin cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Ela68 1

20.07.2015, 10:13

O sa iasa si chipes si bun Diana

RodicaNechita 1

17.05.2018, 15:54

Buna ziua!..o intrebare as avea daca se poate...pentru crescut nu este necasar adaugat nimic?..un praf de copt sau altceva?...multumesc!

Ela68 1

18.05.2018, 12:09

Rodica, nu este nevoie, pentru aceasta reteta nu folosesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao si zmeura