Placinta adanca cu mere si sos aromat

de laylalala in Prajituri, 21 Feb 2010 | 9549 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat
  • 200 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri laptePentru umplutura
  • 1,5 kg mere, curatate de coaja, samburi si taiate felii
  • 400 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 2 batoane de scortisoara
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • un praf de nucsoara macinata
  • un praf de cuisoare macinate
  • 2 linguri amidon alimetarPentru glazura
  • 1 ou
  • 2 linguri ap
Pentru sos
  • apa in care au fiert merele, strecurata
  • sucul de la 1 portocala
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri amidon alimentar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta adanca cu mere si sos aromat:

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm si inalta.
Pentru aluat, amesteca faina cu cele 2 feluri de zahar, praful de copt si sarea.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Bate oul cu 3 linguri lapte si adauga-l in aluat apoi amesteca totul pana cand se omgenizeaza.Da aluatul la rece 30 minute.
Intre timp prepara umplutura.Pune intr-o cratita, pe foc potrivit, 400 ml apa, 150 gr zahar si 2 batoane de scortisoara.Adauga merele feliate, acopera cratita si lasa-le sa fiarba 20 minute apoi lasa-le sa se raceasca putin.Dupa ce s-au racit, scurge-le (pastreaza lichidul pentru sos), apoi amesteca-le cu 150 gr zahar ramas, coaja rasa de la 1 portocala, nucsoara, cuisoare si 2 linguri amidon alimetar.
Ia aluatul de la rece si taie ¼ din el.Bucata mai mare de aluat ruleaz-o pana ajunge la grosimea de 0,5 cm apoi aseaz-o in forma pregatita, punandu-l atat la baza cat si pe margini, cat mai sus si adauga merele.Ruleaza si celalta bucata de aluat apoi aseaz-o peste mere, lipind cele 2 margini de aluat intre ele.Amesteca oul pentru glazura cu 2 linguri apa apoi periaza placinta cu acesta.Da placinta la copt 55-65 minute.
Pentru sos, amesteca apa in care au fiert merele cu sucul de la 1 portocala si 200 ml lapte intr-o cratita, pe foc potrivit.Dizolva amidonul in putina apa rece si adauga-l la sosul din cratita.Gateste, amestecand, pana cand sosul s-a ingrosat.Serveste placinta cu sosul preparat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta adanca cu mere si sos aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

violette 1

22.02.2010, 08:50

Arata senzational!

elena1988 1

10.03.2011, 17:51

Bon_Jovi 1

12.10.2013, 19:41

Cred ca este deeeeliiiiicioooaaaasa. Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!