Prajitura Mona-Lisa

de monik80 in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 5685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blat 1:
  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Blat 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 plicuri cappuccino caramel sau cafea
  • 1 pachet margarina RAMA
  • 1 deget apa
  • Glazura:
  • 1 tub Finetti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mona-Lisa:

Blat 1:

Se bat albusurile bine cu zaharul si dupa aceea cu o lingura amestecam nuca de cocos, faina si praful de copt.

Incorporam bine toate ingredientele si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru cca 5 minute sau pana cand se face o pojghita deasupra.

Intre timp ne apucam de blatul 2.

Batem albusurile cu zaharul, punem galbenusurile unu cate unu, iar apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao si amestecam bine cu o lingura.

Blatul 2 se pune peste blatul 1 si se da la cuptor cca 30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema se face pe aburi.

Punem galbenusurile si zaharul intr-un vas deasupra unei oale cu apa, batem bine galbenusurile cu zaharul si apa, iar cand crema incepe sa se ingroase punem si cele 3 plicuri de cappucccino si batem bine pana cand crema se ingroasa.

Rece se amesteca cu 250 g margarina si se pune pe suprafata prajiturii, dupa care se da la frigider cam 10 minute.

Intre timp topim si Finetti si se intinde deasupra cremei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mona-Lisa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

dantes 1

14.04.2015, 07:19

Delicioasa!

mirela0911 1

14.04.2015, 15:32

Buna praji!

Geanina87 1

14.04.2015, 19:06

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu clementine