Prajitura Mona-Lisa

de monik80 in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 1689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blat 1:
  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Blat 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 plicuri cappuccino caramel sau cafea
  • 1 pachet margarina RAMA
  • 1 deget apa
  • Glazura:
  • 1 tub Finetti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mona-Lisa:

Blat 1:


Se bat albusurile bine cu zaharul si dupa aceea cu o lingura amestecam nuca de cocos, faina si praful de copt.


Incorporam bine toate ingredientele si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptor pentru cca 5 minute sau pana cand se face o pojghita deasupra.


Intre timp ne apucam de blatul 2.


Batem albusurile cu zaharul, punem galbenusurile unu cate unu, iar apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao si amestecam bine cu o lingura.


Blatul 2 se pune peste blatul 1 si se da la cuptor cca 30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Crema se face pe aburi.


Punem galbenusurile si zaharul intr-un vas deasupra unei oale cu apa, batem bine galbenusurile cu zaharul si apa, iar cand crema incepe sa se ingroase punem si cele 3 plicuri de cappucccino si batem bine pana cand crema se ingroasa.


Rece se amesteca cu 250 g margarina si se pune pe suprafata prajiturii, dupa care se da la frigider cam 10 minute.


Intre timp topim si Finetti si se intinde deasupra cremei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mona-Lisa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

14.04.2015, 07:19

Delicioasa!

mirela0911 1

14.04.2015, 15:32

Buna praji!

Geanina87 1

14.04.2015, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
CORNULEȚE DE POST