Prajitura Mona-Lisa

de monik80 in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 2965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blat 1:
  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Blat 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 plicuri cappuccino caramel sau cafea
  • 1 pachet margarina RAMA
  • 1 deget apa
  • Glazura:
  • 1 tub Finetti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mona-Lisa:

Blat 1:


Se bat albusurile bine cu zaharul si dupa aceea cu o lingura amestecam nuca de cocos, faina si praful de copt.


Incorporam bine toate ingredientele si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptor pentru cca 5 minute sau pana cand se face o pojghita deasupra.


Intre timp ne apucam de blatul 2.


Batem albusurile cu zaharul, punem galbenusurile unu cate unu, iar apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao si amestecam bine cu o lingura.


Blatul 2 se pune peste blatul 1 si se da la cuptor cca 30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Crema se face pe aburi.


Punem galbenusurile si zaharul intr-un vas deasupra unei oale cu apa, batem bine galbenusurile cu zaharul si apa, iar cand crema incepe sa se ingroase punem si cele 3 plicuri de cappucccino si batem bine pana cand crema se ingroasa.


Rece se amesteca cu 250 g margarina si se pune pe suprafata prajiturii, dupa care se da la frigider cam 10 minute.


Intre timp topim si Finetti si se intinde deasupra cremei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mona-Lisa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

14.04.2015, 07:19

Delicioasa!

mirela0911 1

14.04.2015, 15:32

Buna praji!

Geanina87 1

14.04.2015, 19:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza in forme de briose
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

la 14:26

Cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:54

Rulada bicolora cu dulceata de visine

ieri la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa "DUO"