Prajitura ''Musuroi de cartita''

de ella49 in Prajituri, 27 Mai 2011 | 14751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie prajitura Musuroi de cartita de la Dr.Oetker
  • 50g unt
  • 2 oua
  • 430 ml lapte
  • 3 banane mari
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Musuroi de cartita'':

Praful pentru blat,ouale,untul si 30 ml lapte se amesteca cu mixerul timp de 8 minute pana se omogenizeaza compozitia.


Apoi se pune intr-o forma de copt sau in cratita emailata unsa,acoperita cu hartie de copt si tapetata cu faina.Se lasa la cuptor timp de 30-35 de minute dupa care atunci cand se scoate din cuptor se mai lasa 20 de minute in forma sa se raceasca.


Pe suprafata blatului racit se traseaza un cerc la o distanta de 1 cm de la margine.Se indeparteaza coaja blatului din interiorul cercului,apoi se scobeste in continuare,scormonind cu degetele cca 1 cm adancime,cu grija pentru a forma frimituri mici care se pastreaza intr-un vas separat.Acestea vor fi folosite pentru a acoperi crema.


Bananele decojite se taie pe jumatate de-a lungul si se aseaza in scobitura facuta in blat,cu partea taiata in jos.


Crema se pregateste numai dupa aranjarea bananelor.Intr-un vas se pune praful pentru crema si 400 ml lapte rece apoi se bate cu mixerul timp de 5 minute la viteza mare.


Apoi adaugi fulgi de ciocolata amestecand usor cu lingura.Crema obtinuta se toarna peste banane si se aranjeaza sub forma unei cupole(musuroi).Peste crema se presara frimiturile apasand usor pentru a se fixa pe crema.


Prajitura se poate servi dupa o pastrare de 2 ore in frigider.


POFTA BUNA!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Musuroi de cartita''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MIUTA 1

27.05.2011, 21:37

LUK 1

27.05.2011, 22:38

si eu faceam destul de des praji asta..e buna buna

monik80 1

19.03.2015, 12:42

buuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Desert cu crema de lamaie si biscuiti